Drama hrvatskog nogometaša i njegove supruge u Izraelu

1688

Neočekivani napad Hamasa na Izrael ostavio je cijeli svijet u šoku, a pravu dramu proživljavaju i brojni strani državljani te sportaši i njihove obitelji, koji žele pod hitno napustiti ratnu zonu.

Sportski klubovi iz Izraela dozvolili su svojim stranim igračima da napuste državu, ali sve ne ide baš tako glatko, a to su na svojoj koži osjetili i hrvatski nogometaš Lorenco Šimić i njegova supruga Ružica.

Naime, kako donosi izraelski ‘Sport 5’ Šimić i supruga nikako ne mogu napustiti Izrael, preciznije Haifu, za čiji Maccabi igra Lorenco od ovog ljeta.

Poziv u pomoć

Problem u njihovom odlasku prvo je bio zbog putovnice Šimićeve supruge, ali taj problem je riješio klub, no Lorenco i Ružica ne mogu za Hrvatsku, jer iz Izraela nemaju let koji bi ih vratio u domovinu.

“Izrael. Tako da barem za sada otpada mogućnost da Croatia Airlines po nalogu Vlade uputi avion u Tel Aviv po hrvatske državljane koji se žele vratiti u Hrvatsku”, napisala je Ružica na svojem Instagramu i tako ukazala na gorući problem za hrvatske državljane.

Lorenco Šimić svoju nogometnu karijeru započeo je u Hajduku, da bi zatim igrao u karijeri za mnoge klubove kao Sampdoriju, SPAL, Ascoli, Leccec, Rijeku, da bi od ljeta 2023. potpisao za Maccabi iz Haife.

IZVOR: dnevno.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *