Hoteli Maestral za 153 milijuna kuna prodani ‘kralju kladionica’ Danku Ćoriću

677

Ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Maestral iz Dubrovnika tvrtki PND Strategija, čiji je osnivač ‘kralj kladionica’ i vlasnik kladionice Super Sport, Danko Ćorić u vrijednosti 153,5 milijuna kuna, potpisan je u utorak, izvijestilo je Ministarstvo državne imovine. Potpisali su ga ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategije Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš.

“Ovo je velik uspjeh. Nakon osam neuspjelih natječaja i devetog kruga, konačno je proces uspješno završio. Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o prihvaćanju najpovoljnije ponude i time je završila posljednja privatizacija hotelskog kompleksa u Republici Hrvatskoj. U posljednja tri natječaja hotelsko – turističkog sektora u državni proračun osigurali smo oko 600 milijuna kuna i više od 2,5 milijarde kuna investicija. Očekujemo da kupac što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela, jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele s jednom ili dvije zvjezdice”, rekao je ministar Marić.

Matea Mateković najavila je skoru realizaciju projekta, jer, kako je rekla, smatra da hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovome trenutku. “U najkraćem roku ćemo preuzeti poslovnu dokumentaciju i krenuti sa pripremom hotela za nadolazeću turističku sezonu”, istaknula je ona.

tportal.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *