Dubrovačka policija razbila skupinu koja je krijumčarila strane državljane i drogu

191

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa policijskim službenicima Mobilne jedinice granične policije-Jug, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad sedam osoba s područja grada Dubrovnika, poradi osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u R Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma“.

Tom prilikom utvrđeno je kako su isti u više navrata s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske prokrijumčarili više desetaka stranih državljana koji ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u R Hrvatsku tako što su organizirali prijevoz istih do grada Splita i Republike Italije, te su na taj način stekli ne pripadajuću imovinsku korist.

Također je navedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je jedan od počinitelja, u dva navrata iz Bosne i Hercegovine na područje grada Dubrovnika, s ciljem preprodaje, prokrijumčario ukupno 700 grama droge amfetamin tzv. „speed“, dok su prilikom uhićenja jednog od organizatora krijumčarenja, kod istog pronađene 4 PVC vrećice tzv. „piza“, droge amfetamin, ukupne količine 14,14 grama.

Pretragom kuće na adresi  gdje je isti  ilegalno boravio, pronađeno je i oduzeto ukupno 136,30 grama droge amfetamin, koja je bila pakirana u 12 PVC vrećica tzv. pizeva, različitih gramaža, 2 dvije digitalne vage s tragovima droge amfetamin, jedna vakumirka i najlon za vakumiranje. Počinitelj je prijavljen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Počinitelji su zbog gore navedenih kaznenih djela uhićeni i prijavljeni nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, kojom prilikom je dvojici počinitelja određen istražni zatvor.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *