Dubrovački biskup slavio misu u zatvoru

1474

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović pohodio je na Uskrsni  utorak, 19. travnja Zatvor u Dubrovniku te je sa zatvorenicima i osobljem slavio euharistiju. S biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan p. Vinko Maslać.

U propovijedi je biskup naglasio radost uskrsnuća jer je Isusovo uskrsnuće pobjeda nad smrću i grijehom. Govoreći o Isusovim riječima Mariji Magdaleni: Ženo, što plačeš? Koga tražiš?,  kazao je kako  smo svi mi u životu plakali zbog različitih stvari, a najvažnije je u životu tražiti Isusa.

Isusovo uskrsnuće i Marija Magdalena nam pokazuju da Bog za svakog od nas ima budućnost i da Bog od svakog grešnika može napraviti sveca ako mu dopustimo, poručio je dubrovački biskup. Kao primjere za naveo je sv. Petra, sv. Pavla, sv. Augustina i druge svece.

Biskupa Glasnovića je u zatvoru dočekao upravitelj Zlatko Karačić sa suradnicima i upoznao ga s načinom života u dubrovačkom zatvoru. Za uspomenu na ovaj prvi posjet, biskupu je darovan bakropis dubrovačke katedrale izrađen u kaznionici u Lepoglavi.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *