Nova javna rasvjeta u Ulici Nikole Tesle, Vukovarskoj i na velikom mulu u Gružu

551
Grad Dubrovnik proveo je rekonstrukciju na dijelu mreže javne rasvjete u Ulici Nikole Tesle, spojnom dijelu Vukovarske ulice s Ulicom dr.Ante Starčevića te na velikom mulu u Gružu.
 

U okviru mjesečnog plana tekućeg i investicijskog održavanja sustava javne rasvjete Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika nastavio je provoditi aktvisnosti na rekonstrukciji javne rasvjete koje se odnose na zamjenu starih energetski neučinkovitih i tehnološki zastarjelih svjetiljki, izmjenu oštećenih i dotrajalih stupova te otklanjanje kvarova na podzemnim instalacijama.

Tako je izvršena rekonstrukcija rasvjete pristaništa na velikom mulu u Gružu prilikom koje se više pažnje posvetilo i samom vizualnom izgledu korištenjem stupova u marin izvedbi, a upotrebom konzolnih nosača postignuto je se učinkovitije rasprostiranje svjetlosti.

U Ulici Nikole Tesle i Vukovarskoj ulici, na dijelu kojom se ta ulica povezuje s Ulicom dr. Ante Starčevića, montirano je dvadeset novih  LED svjetiljki uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i mjera smanjenja svjetlosnog onečišćenja.

Provedbom navedenih rekonstrukcija dvostruko je smanjena potrošnja električne energije za javnu rasvjetu u navedenim ulicama dok su izdaci za održavanje  svedeni na minimum.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *