DUBROVAČKI HNS: Gdje je nestao Grad, gdje je nestala Turistička zajednica?

711

Priopćenje dubrovačke podružnice HNS-a prenosimo u cijelosti:

Iako bi nakon prošle katastrofalne turističke sezone bilo očekivano da se većina gradskih tvrtki i ustanova među prvima prijavi na program Safe stay in Croatia, oni kao da ni ne znaju za njegovo postojanje. Riječ je o ključnom projektu stjecanja nacionalne oznake sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu, a koja bi trebala turistima jasno pokazati koje destinacije i tvrtke i ustanove u njima poštuju posebne protokole kako bi njihov odmor bio siguran.

I dok su taj projekt kojeg vodi Ministarstvo turizma prigrlili gradovi i općine diljem države, a posebice u jadranskim gradovima, nažalost mnoge naše gradske i s Gradom povezane tvrtke i institucije nisu prijavljene u ovoj nacionalnoj bazi. Svijetle iznimke su Dom Marina Držića, KMD, Umjetnička galerija, Muzej domovinskog rata i Dubrovački muzeji. Ali na popisu zato ne nalazimo ključne tvrtke ili ustanove: Zračnu luku Dubrovnik, Luku Dubrovnik, Autobusni kolodvor pa čak niti Turističku zajednicu Grada i informativne urede.

Iako su gradonačelniku Frankoviću puna usta priče o aktivnostima koje će pridonijeti ostvarenju boljih turističkih rezultata te dok on kritizira prijedlog HNS-a o osnivanju stručnog stožera za povratak turizma i života u grad uz obrazloženje da postoji Turističko vijeće, danas jasno vidimo kako on i njegovi suradnici nisu sposobni koristiti niti rješenja ponuđena na dlanu. U vremenima bez betona, u vremenima zdravstvene i egzistencijalne krize oni jednostavno nemaju ništa za ponuditi Gradu ni našim sugrađanima. A nama samo ostaje pitati se – gdje je nestao Grad, gdje se sakrila Turistička zajednica?

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *