Dubrovački HSS HDZ-u: Prestanite se ponašati kukavički

157

Još na sjednici Gradskog vijeća održanoj prije dva tjedna, naš se vijećnik raspitivao zbog čega na dnevnom redu nema točaka o imenovanjima ravnatelja javnih ustanova u kulturi Kazalište Marina Držića i Linđo. Odgovorili ste nam da će se obje točke naći na dnevnom redu slijedeće sjednice koja bi trebala biti odmah tjedan iza i da se ne brinemo za rokove natječaja.  I povjerovali smo vam.  

Svi znamo što je bilo dalje, sjednica je došla, sa dnevnog reda je skinuta točka o imenovanju ravnatelja KMD-a bez ikakvog obrazloženja.  To nas je začudilo tim više jer se unaprijed znalo da će izbor predložene kandidatkinje podržati svi vijećnici osim jednoga. Dakle, nije bila upitna većina ni podrška izboru. Ali što onda jest ? To je postalo malo jasnije nakon povlačenja kandidature od strane Kazališnog vijeća predložene kandidatkinje.  Postalo je jasno da ste kao vladajuća garnitura ponovno posegnuli za već provjerenim načinom rješavanja nezgodnih imenovanja – probijanjem rokova bez iti jednog razloga i argumenta. Nikada se prije, kao zadnjih par godina u kojima ste imali većinu u Gradskom vijeću ,  nije pribjegavalo kukavičkim metodama izbjegavanja imenovanja nekome spornih osoba i namještanju natječaja na ovakav način.

Nije uopće bitno je li kandidat nepoželjan nekome iz stranačkog vrha, koalicijskom partneru ili stranka mora imati svoju osobu. Tako se gospodo, ne radi. Ne igra se sa osobnim i profesionalnim dignitetima prijavljenih kandidata, ne izbjegava se rasprava da ne bi javnost vidjela tko podiže crvenu, a tko zelenu tablicu. Umjesto toga, ima se hrabrosti započetu proceduru privesti kraju pa kako god završila. Ali to je najmanje što kandidati zaslužuju – legitimnu i legalnu proceduru dovedenu do kraja.

Zato vas lijepo molimo, ukoliko mislite i ubuduće nastaviti sa ovakvom praksom , da ne raspisujete natječaje. Umjesto toga se unaprijed jako pažljivo dogovorite koga zapravo podržavate, tražite potvrdu i blagoslov svih onih koji bi mogli raditi naknadne pritiske, i dogovorenog kandidata pozovite da sjedne na mjesto ravnatelja. Ostalima ćete uštedjeti i vrijeme utrošeno za rad na programu, i ono potrebno za prikupljanje dokumentacije, i novac za poštu. I ispast ćete bar malo pošteniji.

   

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *