Dubrovački Women’s Bank Walk postigao je najbolje uspjehe od ukupno 58 gradova gdje se događaj održao

119

Stigli su konačni rezultati Women’s Bank Walk kampanje. Prema prvom planu ti su se rezultati trebali znati početkom listopada, ali zbog promjenjivih epidemioloških pravila u većini gradova, događaji su se morali odgađati. Za lijepe vijesti nikad nije kasno, posebno u ovo predblagdansko vrijeme.

Drugu godinu za redom dubrovački Women’s Bank Walk postigao je najbolje uspjehe od ukupno 58 gradova gdje se događaj održao, s prikupljenih nešto više od 7 800 eura, čime je priliku za bolji život dobilo 260 žena u Aziji, Africi i na Bliskom Istoku. U cjelokupnoj kampanji Women’s Bank Walk prikupljeno je preko 35 000 eura.

Women’s Bank Walk u Dubrovniku održao se 5. rujna, a cjelokupna kampanja trajala je tri mjeseca, zbog promjenjive epidemiološke situacije diljem Finske. Svakako za lijepe vijesti nikad nije kasno, posebno kad je riječ o novcu namijenjenom obrazovanju i usavršavanju znanja žena u nerazvijenim zemljama.

Na dubrovačkom događaju kroz donacije sudionika, internetske donacije te doprinose finskih sponzora za svakog sudionika, prikupljeno je više od 7 800 eura, čime je priliku za bolji život dobilo 260 žena u Aziji, Africi i na Bliskom Istoku. S prikupljenih preko 6 500 eura slijedi Helsinki, te Tampere s donacijama većim od 3 800 eura, a ove je godine sudjelovalo ukupno 58 gradova diljem Finske, Njemačke, Belgije, Grčke i Hrvatske (samo Dubrovnik). Obzirom da je ovo druga godina za redom da Dubrovnik bilježi znatne rezultate, svoju zahvalnost izrazila je Anni Vepsalainen, predsjednica upravljačke skupine Women’s Bank-a: „Još jednom čestitamo organizatorima Women’s Bank Walk-a u Dubrovniku, opet ste imali vrlo uspješnu godinu! Divno je vidjeti kako se vaša volja i trud cijene te kako su i sudionici događaja to prepoznali. Hvala vam svima!“ U cjelokupnoj kampanji Women’s Bank Walk prikupljeno je preko 35 000 eura, što znači da je omogućeno tisuću profesionalnih edukacija ženama u nerazvijenim zemljama, čime će one biti sposobne osigurati kvalitetan život sebi i svojim obiteljima.
Podsjetimo, simboličnim hodom preko Straduna, već sedmu godinu za redom, 5. rujna održan je Women’s Bank Walk. Ispred crkve svetog Vlaha program je otvorio finski veleposlanik u Hrvatskoj Kalle Kankaanpää, istaknuvši da je ovaj simbolični hod mali korak za sve sudionike, ali veliki za život žena u nerazvijenim zemljama. Najpoznatiji finski mentalist Pete Poskiparta (poznat kao Peter Burnside) svojim je nastupom zaintrigirao i privukao brojne prolaznike, a u svoje trikove s kartama uključio je i nekoliko sudionika.


Humanitarna organizacija koja je pokrenula simbolični hod za žene, Women’s Bank (Naisten Pankki), osnovana je 2007., po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. Od osnutka do danas prikupljeno je više od 19,1 milijuna eura za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice. Podrška koju pruža udruga stigla je izravno do 80 000 žena, a kada su i njihove obitelji uključene, to znači 400 000 korisnika u 17 zemalja, na tri kontinenta. Sve projekte Women’s Bank-a provodi najveća finska humanitarna organizacija Finn Church Aid.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Naisten-Pankki-Dubrovnik-Womens-Bank-Dubrovnik-879762618727339/

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *