Dubrovnik domaćin kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

258

Župan Nikola Dobroslavić pozdravio je danas sudionike 34. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji se održava u Dubrovniku. Riječ je o tradicionalno najbrojnijem stručnom skupu ugostitelja i turističkih djelatnika iz cijele Hrvatske. Cilj tog godišnjeg okupljanja je iznošenje i zastupanje problematike sektora te iznalaženje prijedloga za poboljšanje.

“Trebalo je dosta znanja i žilavosti za opstanak u izazovnim vremenima koja su iza nas i zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske na mjerama zahvaljujući kojima su poslodavci lakše prevladali Covid -19 krizu. Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim krizama, no pred nama su već novi izazovi – inflacija, povećanje ulaznih troškova i cijena energenata ali vjerujem da ćemo naći načina i kako to riješiti. Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu je projekt kojim mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji želimo donijeti novi zamah u toj djelatnosti jer unutar tog projekta surađujemo s ponajboljim svjetskim kulinarskim centrom iz Baskije. Vjerujem da ćemo realizacijom tog projekta stvoriti platformu za nova saznanja i to je naš doprinos u traženju rješenja problema kvalitetnih kadrova koji su nužni kako bi naši ugostitelji zadržali kvalitetu u svojim objektima” – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Sudionike kongresa pozdravili su i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ravnateljica Uprave za turizam, turističke zajednice, kategorizaciju i pravne poslove pri Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, novi predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, savjetnica za međunarodnu suradnju HTZ-a Olivera Šarić, te uime domaćina predsjednica Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije Nikolina Farčić.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *