DUNEA organizirala predavanje ‘Europska unija – zemlje i suradnja’ u Osnovnoj školi u Cavtatu

157

U sklopu Europskog dana suradnje, koji se obilježavao 28. rujna, djelatnice Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e, Ivana Prce i Olja Trković, učenicima osmog razreda Osnovne škole Cavtat održale su kratko predavanje ‘Europska unija – zemlje i suradnja’, kviz znanja i natjecanje u pripremi EU projekata.

U cilju promocije Europskog dana suradnje, učenici su se u trajanju od dva školska sata imali prilike upoznati s projektima koje provodi DUNEA u sklopu međunarodnih projekata programa INTERREG, te njihovih aktivnosti koje povezuju europske organizacije, regije i stanovnike.

Nakon predavanja, uslijedila je kratka vježba „Od ideje do projekta“ s nagradama za tim koji osmisli najbolji projekt, te kviz znanja s nagradom za najboljeg sudionika. Učenicima je bilo dopušteno korištenje i pretraživanje interneta u potrazi za odgovorima. Najboljim projektom, u kojem učenici zaista mogu sudjelovali i sami pokrenuti suradnju, proglašena je ideja o ‘razmjeni i sadnji cvijeća iz Francuske’ u dvorištu OŠ Cavtat.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *