Dvojica maloljetnika zbog nasilničkog ponašanja predani u pritvorsku jedinicu

565

”Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvije muške maloljetne osobe osumnjičene su za kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Naime, Policijska postaja Dubrovnik je 11. travnja, u 22,52 sati, putem policijske aplikacije „Sigurnost i povjerenje“ zaprimila dojavu o tučnjavi koja se prethodno te večeri dogodila u Lapadu.

Odmah nakon zaprimljene dojave policija je izišla na mjesto događaja gdje nisu zatečene osobe iz dojave, niti činjenje kaznenog djela ili prekršaja, ali se nastavilo s kriminalističkim istraživanjem, budući se kod svake prijave nasilja nad djecom reagira žurno i bez odgode.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su dvojica osumnjičenih maloljetnika fizički napali trećeg maloljetnika nanijevši mu lakše tjelesne ozljede.

Dvojca osumnjičenih uhićena su jučer i oni su, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, danas predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Zbog osjetljivosti samog događaja i činjenice da su u njega bile uključene maloljetne osobe detaljnije informacije o ovom slučaju nećemo iznositi.

Zahvaljujemo medijima koji odgovorno i profesionalno ukazuju na problem nasilja, a sve ih pozivamo da uklone objave snimki koje prikazuju nasilne događaje u kojima su sudionici maloljetne osobe.

Zbog poštivanja zakonskih odredbi o tajnosti postupka (sukladno čl. 60. Zakona o sudovima za mladež postupak u kojem sudjeluju maloljetnici je tajan) te zaštite privatnosti djeteta  (Povreda privatnosti djeteta – članak 178. Kaznenog zakona), a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve i izbjegavanja daljnjeg nasilja, pozivamo sve medije te fizičke osobe da uklone objave snimki koje prikazuju nasilne događaje u kojima su sudionici maloljetne osobe te da ih ne dijele na društvenim mrežama i drugim sredstvima javne komunikacije.

Još jednom se zahvaljujemo svim građanima na prijavama i medijima koji odgovorno i profesionalno ukazuju na problem nasilja kako bismo zajedno kao društvo adekvatno reagirali i zaštitili žrtve.

Upravo pravovremena prijava policiji najbolji je primjer građanske odgovornosti i primjerene reakcije na nasilje stoga se zahvaljujemo svim građanima koji svoja saznanja o zlostavljanju djece i vršnjačkom nasilju prijavljuju policiji, između ostaloga i putem on-line aplikacije Red Button.” – priopćili su iz PU DNŽ.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *