Erasmus + projekt u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik

678

Ovaj tjedan u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik u sklopu aktivnosti Erasmus +  projekta održana je prva transnacionalna razmjena učenika „School of change“  u kojoj su u pratnji svojih nastavnika sudjelovali učenici iz partnerskih škola Rumunjske i Portugala, dok su učenici iz Turske zbog epidemioloških mjera sudjelovali preko ZOOM aplikacije. 

Transnacionalnoj razmjeni prethodila je provedba preliminarne faze koja se provela u svakoj partnerskoj školi kroz teorijski uvid, istraživanje i analizu te grupne radove organizirane od strane svake Škole zasebno.

Cilj ovog projekta je osvijestiti učenike o zaštiti okoliša i održivog razvoja u europskom kontekstu. Kroz održana predavanja, radionice, učenici su stekli nova znanja o utjecaju životnog stila i svakodnevnih aktivnosti svakog od nas na okolinu u kojoj živimo i na cijeli svijet prirode. 

Polaznici su svoja znanja o biološkoj raznolikosti zemalja iz kojih dolaze, očuvanju ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, o metodama smanjenja proizvodnje otpada, reciklaži razmjenili s našim učenicima i nastavnicima te se upoznali o stanjima u drugim zemljama Europske unije. 

Podizanje svijesti o raznim ekološkim pitanjima od promjena u ponašanju i načinu života, proizvodnje i odlaganja otpada, povećanju analitičkih i istraživačkih vještina kroz korištenje IT alata te međunarodna suradnja aktivnosti su koje će donijeti dodatne koristi svim polaznicima ovog projekta kako u zemljama iz kojih dolaze tako i u okruženju Europske unije.

Za nastavak projekta u planu su tri slijedeće mobilnosti učenika u Rumunjskoj, Portugalu i Turskoj na kojim će sudjelovati i naši učenici.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik kao nositelj ovog projekta uspješno je započela realizaciju ovog projekta srdačno ugostivši svoje prijatelje iz Rumunjske i Portugala s željom da se na sljedećem susretu u Rumunjskoj okupe svi sudionici iz sve četiri zemlje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *