„EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“ – Dubrovnik

995

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi koordinacijskog tijela za informativno-edukativne aktivnosti o EU fondovima, organizira seriju informativnih događanja pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“ s ciljem informiranja zainteresirane javnosti o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027., informiranja o tijeku pripreme strateških dokumenata za korištenje EU fondova u novom financijskom razdoblju te kao početak ciklusa partnerskih konzultacija u vezi izrade strateških dokumenata.

Nakon Zadra, Virovitice i Osijeka, četvrto u nizu događanje održat će se u Dubrovniku, 4. svibnja 2021. u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2, 20 000 Dubrovnik) od 11.30 do 15.00 sati. Na ovom događanju bit će detaljno predstavljeni: , Nova Kohezijska politika u financijskoj perspektivi 2021.-2027., Nacionalni plan oporavka i otpornosti, Socijalna politika u novom financijskom razdoblju/ESF+, Razvoj prometne infrastrukture uz pomoć EU sredstava, Razvoj obrazovnog sustava u kontekstu novih mogućnosti iz EU fondova. Uz navedeno, održat će se i prigodne panel rasprave na kojoj će se razgovarati o tome što donose EU fondovi 2021.-2027. za razvoj lokalnih sredina.

U programu sudjeluju: gđa. Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; g. Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika; g. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije; g. Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; g. Zvonimir Savić, posebni savjetnik predsjednika Vlade za ekonomska pitanja; gđa Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike; g. Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture; g. Stipe Mamić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja; g. Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta; g. Joško Cebalo, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije; gđa Melanija Milić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA.

Važno je istaknuti da je događanje organizirano u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te da je za sve zainteresirane osigurana mogućnost praćenja događanja uživo putem interneta na web stranici: https://strukturnifondovi.hr/ .
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *