EU sredstvima proširena mreža besplatnog bežičnog interneta u Gradu

812

Dubrovačka razvojna agencija DURA postavila je 9 novih pristupnih točaka za besplatnu bežičnu Internet mrežu na javnim prostorima unutar stare gradske jezgre Grada Dubrovnika. Ovim je putem bežična mreža (FREE Dubrovnik) proširena na područje Jezuita, Ulice svetog Dominika (od Luže do Trga oružja), u dijelu Ulice branitelja Dubrovnika i dijelu Ulice od Puča, područje muzeja Rupe i područje Porporele. Mreža je na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima stare gradske jezgre.

Navedena oprema sufinancirana je sredstvima iz projekta S.LI.DES. (Smart strategies for sustainable tourism in Lively cultural DEStinations), kojeg provodi Dubrovačka razvojna agencija DURA. Projekt se financira iz programa Interreg Italija-Hrvatska, a cilj mu je razviti prekograničnu pametnu metodologiju i strategiju za očuvanje i valorizaciju neistražene materijalne i nematerijalnih kulturne baštine te za promicanje održivog teritorijalnog razvoja, uz poseban fokus na „živu baštinu“, odnosno obrtničke aktivnosti i kreativne industrije.

Kroz skup inovativnih alata i metoda, S.Li.DES. će razviti pametni destinacijski ekosustav putem kojeg će se dinamički analizirati različiti aspekti kulturnih destinacija te pratiti obrasci kretanja posjetitelja. Prikupljene podatke objedinit će destinacijska kontrolna ploča putem koje će biti moguće pratiti kretanja svih postojećih parametara destinacije. To će omogućiti jasnu procjenu konkurentnosti i održivosti kulturne destinacije te podržati razvoj mjera usmjerenih na diversifikaciju turističke ponude putem ulaganja u kulturnu baštinu i osmišljavanje prekogranične pametne strategije prenosive na razini EU.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *