Festivalski šušur predblagdanskog vikenda

133

Četvrti, predblagdanski vikend 5. Dubrovačkog zimskog festivala bit će vikend šušura prije festa!  Večerašnji koncert Hladnog piva, sutrašnje paljenje četvrte adventske svijeće, spektakularni Dubrovački božićni koncert, Žive jaslice i brojni događaji za djecu i obitelj bit će okosnice festivalskog programa ovog vikenda. Sljedeći tjedan bit će također zabavan i raspjevan uz koncert Željka Bebeka na blagdan sv. Stjepana u srijedu 26. prosinca, nastup dubrovačkih bendova dan iza, u četvrtak 27. prosinca, ali i brojna druga događanja.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih bendova Hladno pivo slavi 30 godina karijere, uz dubrovačku publiku na Stradunu u 21 sat. Britki tekstovi Mile Kekina duhoviti su komentar na stanje u hrvatskom društvu, a uz sjajnu glazbu donijeli su bendu veliku popularnost.

Vrhunac ovog vikenda bit će Dubrovački božićni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njihovih gostiju u subotu, 22. prosinca u 20 sati u hotelu Valamar Lacroma. Orkestru i dirigentu Marcu Tardueu pridružit će se vodeći hrvatski tenor Domagoj Dorotić te sopranistice Martina Zadro i Sara Žuvela. Također, nastupit će nagrađivana dubrovačka jazz pjevačica Maja Grgić, sjajni Vedran Ljubenko i Doris Kosović te klapa Kaše i ženska klapa FA Linđo. Bit će to najljepša božićna glazbena priča i prilika za ispjevati se uz odlične glazbenike koji će izvoditi brojne tradicionalne i popularne božićne pjesme! Koncert je organiziran u suradnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i grupacije Valamar.

Dubrovačkom božićnom koncertu prethodit će paljenje četvrte adventske svijeće – svijeće ljubavi koje će predvoditi Župa sv. Andrije i katedralna župa Velike Gospe, sutra u 19:30 sati ispred Dubrovačke katedrale. Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Orlanda Tokić upalit će četvrtu svijeću na adventskom vijencu, a po završetku molitvenog dijela, uslijedit će ugodno druženje uz prikle i čaj. Jedan od najljepših događaja adventa, Žive jaslice ispred Katedrale održat će se u nedjelju, 23. prosinca od 17:00 sati. Događaj je to koji uvijek privuče veliki broj građana svih generacija.

I ovaj vikend bit će veselo u Stanici Sjeverni Pol. Druženje s Djedom Božićnjakom i Bakom Mraz  uz „Pečenje“ kolača/privjesaka održat će se danas (petak, 21. prosinca) od 16 do 19 sati, igraonica s Tintilinićima ”Mašta može svašta” održat će se u subotu, od 16 do 19 sati, a Karaoke party s vilenjacima zahvaljujući udruzi Le Petit Festival du Theatre i Plesnom studiju Lazareti u nedjelju od 10 do 12 sati. Božićni obiteljski vremeplov u Kinu Sloboda uključuje filmove „Polar Express“ (subota, 23. prosinca) i „Božićna priča“ (nedjelja, 23. prosinca) uz početak projekcija u 18:00 sati.

Šarena zima u Uvali ovaj vikend donosi kreativne radionice i dovodi male pjevače i plesače pa će se tako danas i sutra, (petak i subota, 21. i 22. prosinca) održati kreativne radionice izrade papirnatih aviona i avio-maketa, a moći će se isprobati simulator letenja, zahvaljujući Zajednici tehničke kulture i Aero klubu Nimbus, oba dana od 10 do 16 sati.  U subotu će nastupiti Plesno-rekreacijski studio Dubrovnik i Dječji zbor Dubrovnik. Blagdanska popodneva u Mokošici nastavljaju se u subotu, 22. prosinca od 15:30 do 18:00 sati, a za ovaj put plesno-edukativna udruga Convivo pripremila je mjuzikl „Pepeljuga“.

I ovog vikenda bit će žive glazbe u Gradu te će DJ Petra i Željko Barač zabavljati okupljene na Gundulićevoj poljani večeras od 21:00 sat, a ženska klapa Linđo uljepšat će nedjeljno prijepodne na Stradunu, Brsaljama i Gundulićevoj poljani od 10 sati. I sljedeći tjedan bit će prepun blagdanskih festivalskih događanja koja uključuju brojne nastupe žive glazbe u Gradu. Uz to, na blagdan svetoga Stjepana, u srijedu, 26. prosinca točno u podne na Stradun dolaze Moto Mrazovi, a taj dan uvečer na Stradunu će nastupiti legendarni Željko Bebek u 21 sat. Najljepša pozornica – Stradun lokacija je brojnih sjajnih koncerata i u nastavku 5. Dubrovačkog zimskog festivala. Četvrtak donosi koncert dubrovačkih bendova, a sljedeći vikend u subotu će nastupiti slavni Gipsy Kings, a u nedjelju Opća opasnost. Tu je naravno i iznimno bogat program blagdanskih događanja zan djecu i njihove obitelji.

Podsjetnik da čarobna ekipa iz Stanice Sjeverni pol i djelatnici u Središnjem informativnom centru u Luži uzimaju malu pauzu zbog jako puno posla u pripremama za Božić i Novu godinu pa neke dane neće biti otvorena za posjetitelje. Stanica Sjeverni pol otvorena je svaki dan od 16 do 19 sati uz sljedeće iznimke: 24., 25., 29. i 31. prosinca i 1. siječnja ZATVORENO, 23. i 30. prosinca OTVORENO UJUTRO. Središnji informativni centar u Luži radi svakim danom od 10:00 do 22:00 sata, uz sljedeće iznimke: 24. 12.  10:00 – 12:00 sati, 25. 12.  ZATVORENO, 29. 12.  ZATVORENO, 31. 12.  10:00 – 12:00 sati, 1. 1.  ZATVORENO.

Vrijedi imati na umu i besplatne vožnje Libertasovim autobusima na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35) od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska, posebni X-MAS BUS koji vozi na relaciji Kolodvor-Grawe-Pile-Vojnović-Pošta Lapad te Pošta Lapad-Vojnović-Pile-Kolodvor, zatim XMAS Train koji vozi kroz Uvalu Lapad, klizalište na teniskim terenima u Uvali Lapad kao i blagdansku ponudu na kućicama. Feste su pred vratima, veselje je sve veće!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *