(FOTO) Počela 14. Ljetna Škola filma Šipan!

469

Uvodnim koncertom Đanija Stipaničeva i Ragusevechie 6. kolovoza, te sinoćnjim svečanima otvaranjam i službeno je započela 14. Ljetna škola filma Šipan.

U sklopu svečanog otvaranja prikazana su dva dokumentarca i to “Posao iz snova- Ljetna škola filma Šipan” autora Zorana Ćatića koji govori upravo o Ljetnoj školi filma Šipan, te pitoreskini dokumentarac redatelja Ivana Ramljaka – “Kino otok” čija priča se temelji na ugašenim kino dvoranama na jadranaskim otocima. 

Uz projekciju ova dva filma na svečanom otvaranju predstavljeni su polaznici i voditelji ovogodišnjih radionica. Voditelji Andera Štaka, Marko Mikšić, Jura Troje, Noa Nikolić, Marc Ohrem Leclef i Domagoj Bogdan mnogobrojnoj publici ukratko su njavili što bi ih to moglo očekivati na svečanoj premijeri radova svih radionica koja nas očekuje 14. kolovoza.

Same radionice, a ove godine ih je čak pet, rade već četiri dana, i mali šipanski filmaši već su duboko u razvojima scenarija, analizama filmova i stvaranju svoje knjige snimana kao i početka samih snimanja.
U nastavku večernjih programa večeras nas na programu očekuje prošlogodišnji uradak radionice igranog filma “Otkačeni otok” te glavni film večeri “Vaiana – potraga za mitskim otokom”.

Sutra u goste na Šipan stiže Le Petite festival, a centralni film večeri je film “Lav”. Prekosutra, u četvrtak 10. kolovoza, u goste stiže Društvo dubrovačkih pisaca koje će prirediti ineteraktivno književno literalno večer s djecom u kojem će sudjelovati Boris Njavro, te Anuška i Luko Paljetak. Centralni film ove večeri je film Vanče Klajkovića iz 1988. godine – film “Buža”.

Ostatak programa do kraja ovogodišnje Ljetne Škole filma Šipan pogledajte OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *