FOTO// Šampion ovogodišnjih “Gusta od kobasica” je Pero Vuković

700

U Mlinici Pišta u Ljutoj sinoć su, uz edukaciju, dodjenjena priznanja za najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja. Šampion ovogodišnjih “Gusta od kobasica” je Pero Vuković koji je osvojio veliki zlatni pehar i zlatnu diplomu za najbolju kobasicu. Drugo mjesto pripalo je Antunu Koriću a treće Ivu Vodopiću.
Na natjecanje je ove godine pristiglo 28 uzorka kobasica. Od toga je dodjeljeno 10 zlatnih i 15 srebrnih diploma. Suci su ustanovili da je ove godine značajno poboljšana kvaliteta pristiglih uzoraka domaćih kobasica, u odnosu na prošlu godinu. Ostale zlatne diplome dobili su:
Jele Butijer Gleđ, Niko Prokurica, Jako Pišta, Luka Anđelinić, Andrejko Marinović, OPG Kolić te Nino Đano.
Nakon dodjele priznanja, dr.sc. Mario Bratulić iz Sv.Petra u Šumi u Istri, je odradio edukacijski dio gdje je, osim izlaganja o tehnologiji proizvodnje, predstavio i otvaranje prvog pogona za preradu suhomesnatih proizvoda koju planira otvorit OPG Đivanović iz Ljute. Ovaj prostor, kao i prostor obitelji Prlenda iz Poljica, koje je delegacija iz Istre i obišla tokom nedjelje mogli bi uskoro biti prvi moderni obiteljski pogoni za proizvodnju suhomesnatih  proizvoda na ovom području, gdje bi se uz savjetovanje gospodina Bratulića i novu tehnologiju, na ovopodručje doveo drugačiji pristup u preradi suhomesnatih proizvoda.
Gusti od kobasica su edukacijsko – natjecateljski gastro događaj kojeg Agroturizam Konavle organizira po drugi put. Održani su u okviru projekta „Edukacijom do vlastitih ideja” sufinanciranim od strane Ministarstva turizma, a u cilju poticanja lokalnih poduzetnika, podizanja kvalitete suhomesnatih proizvoda i obogaćenja turističke ponude Konavala.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *