FOTO/Sjećanje na heroje: Prošlo je trideset godina, a kao da je bilo jučer…

943

Danas se obilježava obljetnica poginije šesnaest mladih Omišana koji su poginuli na dubrovačkom ratištu. U podne su se položili vijenci i upalile svijeće kod spomen obilježja u Mokošici. U podne i trideset održala se sveta misa zadušnica u crkvi Presvetog Spasitelja u Mokošici.

-Trideset je godina prošlo, a kao da je jučer bilo. Bili su zarobljeni, njih sedam i mučki ubijeni. Pokrenula sam postupak, da netko odgovara za to, ali nikakvog odgovora nema. Ništa se nije poduzelo. Neću ja obraniti ni vratiti moje dijete, ali mora se znati istina, kazala je majka poginulog branitelja, Gordana Krstić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata iz Omiša.

Gospođa Krstić je ovim putem zahvalila i Gradu Dubrovniku, gradonačelniku Matu Frankoviću, Božu Benderu, tajniku GK Mokošica i drugima koji ne zaboravljaju.

-Kad god idem prema Dubrovniku, srce u grlu zastane. Teško mi je….. dodala je majka poginulog branitelja Marka Krstića koji je poginuo u dubrovačkom zaleđu, a o čemu smo pisali ovdje.

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *