FOTO/ Svečana dodjela diploma učenicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti Dubrovnik

524

Zaklada Caboga Stiftung i Udruga za promicanje prirodnih znanosti još su jednom imali razlog za ponos i zadovoljstvo. U prekrasnom ambijentu Ljetnikovca Bunić Kaboga 10. kolovoza 2021. su dodijeljene diplome budućim znanstvenicima, fizičarima, biolozima, kemičarima, liječnicima, polaznicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti. Uz učenike kojima su diplome dodijeljene u večerašnjoj svečanosti prisustvovali su i bivši polaznici danas stipendisti zaklade Caboga Stiftung koje je generalni pokrovitelj Udruge.

“Korona nas je spriječila da se lani susretnemo, tako da neke od vas danas prvi put vidim i upoznajem iako su stvorene posljednje dvije godine našeg rada. Korona nas je od ožujka 2020. godine stopirala. Vjerujem da neki od vas prvi put vide svoje profesore uživo ”, kazala je profesorica koja djeluje unutar Udruge za promicanje znanosti Ivona Milić Beran te istaknula kako su jednako važni učenici, njihovi profesori, ali i njihovi roditelji.

“Bez podrške roditelja koju djecu usmjeravaju prema znanju nema znanja. Bez djece koja su prihvatila taj smjer koji su im dali roditelje, ne možemo ići naprijed. Nadam se da Udruga pomaže u vašem nastojanju da steknete više znanja, nego što ih usvajate tijekom školovanja ”, dodala je Milić Beran.

“Svi dosadašnji rezultati ne bi bili i mogu li bez gospara Iva Felnera, Zaklade Caboga Stiftung, bez posebnih ulaganja naših profesora Selme Čustović, Lucie Emanuele, Marlene Ćukteraš, Romane Capor, Marine Marege i Marije Puškarića. Udruga će se nastaviti i od sljedeće školske godine s predavanjima kroz koja će učenici moći proširiti svoja znanja ”, istaknula je Ivona Milić Beran.

“Ovo su jedne od prvih vaših diploma, nadam se da će ih brzo biti još. Želim vam puno uspjeha u daljinskom obrazovanju, radu i životu. Kao što je na početku rekla profesorica Ivona, vi ne biste večeras bili ovdje da nije bilo vas i vaših roditelja, kao i vaših profesora ”, rekao je Matko Vetma, koji je prisutnim profesorima uručio cvijeće u znak zahvalnosti na uloženom trudu.

“Čovjek se osjeća presretno kad zna da se njegov trud cijeni. Puno vam hvala, kao i svim roditeljima i djeci jer se svi vašim prisustvom i radom u Udruzi, u ovim teškim vremenima, poručili da je ovo što radimo itekako važno ”, poručila je Milić Beran.

Svoje diplome su  dobili učenici 7. razreda: Davor Makivić (fizika), Paulo Stagl Škaro (fizika), Marko Gunjina (fizika), Marin Gunjina (fizika), učenici 8. razred: Sunčica Bubalo (matematika), Tereza Beran (matematika ), Mia Klinac (matematika), Mihael Miloslavić (matematika), Ana Ramadan (matematika), Jeylin Donertas (matematika, fizika, kemija), Matija Sikirić (fizika, kemija), Lovro Novaković (fizika, kemija), Luka Miloslavić (kemija ), učenici 1. razreda srednje škole: Zoe Tolj (biologija, kemija, matematika, fizika, Kristijan Žerovnik (matematika), Nina Turčinović (biologija, kemija, matematika, fizika), Martina Baće (biologija, kemija), Petra Baranac (fizika ), Maro Perčin (fizika), Toni vjenović (fizika), Gabriel Stjepan Skvrce (fizika), učenici 2. razreda srednje škole: Davor Paradžik (fizika), Lukša Napica (fizika),Luka Butigan (fizika), Nina Jakić (fizika), Nikola Đuho (biologija, kemija), Blado Petar Tutman (kemija), Lukerecija Mišetić (kemija), učenici 4. razreda srednje škole: Ana Dobud (biologija), Josip Stanović (fizika ), Mia Vezelić (fizika), te Petra Mojaš (kemija 3, biologija 4) i Leticija Grilec (kemija 3, biologija 4).

Udruga za promicanje prirodnih znanosti djeluje od 2015. godine od tada aktivno djeluje u području prirodnih znanosti i pruža učenicima priliku da kroz predavanja i radionice stječu znanja i prakse. Udruga omogućuje mladima da kroz predavanja pristupe sadržajima, materijalima, naprednim znanjima čak i više godina unaprijed kako bi bili spremni za željeni fakultet. Cilj je okupiti učenike koji žele učiti više, na zanimljiv i drugačiji način, kroz predavanja profesora, znanstvene izlete, predavanja gostujućih profesora i znanstvenika te vježbe u laboratoriju. Udruga želi učenicima dati dobru početnu poziciju na njihovim budućim fakultetima, potrebno znanje za uspješno studiranje, ohrabriti ih, potaknuti i pomoći da ostanu u svijetu prirodnih znanosti.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti i biti dio ovih lijepih znanstvenih priča, a prijavnicu možete pronaći ovdje.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *