(FOTO) Tko su novoizabrani načelnici policijskih postaja naše Županije?

1967

Povodom predstavljanja novoizabranih načelnika policijskih postaja koje su u teritorijalnoj nadležnosti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, održana je konferencija za novinare. Novoizabrane načelnike imenovao je glavni ravnatelj Policije Nikola Milina dok ih je predstavio načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Na dužnost su stupili prije dva dana, točnije 16.listopada

-Radi se o redovnom izboru, sukladno Zakonu o policiji, nikakvim smjenama već o petogodišnjem mandatu koji je istekao za protekle, uvjetno rečeno, stare načelnike policijskih postaja – kazao je Pavličević. 

Raspisan je interni oglas na koji se javilo više kandidata, te se oformilo povjerenstvo policijske uprave koje je i provelo natječaj. 

-Sastojao se od pismenog dijela testiranja. Oni koji su zadovoljili na tom dijelu prešli su na drugi skalin, a to je bio motivacijski intervju. Na kraju se izvršilo bodovanje i zbrajanje, a ja kao načelnik Uprave, glavnom ravnatelju policije predložio sam imena ovih 11 policijskih službenika. 

Mato Vođenija, načelnik policijske postaje Dubrovnik, dugogodišnji policijski službenik koji je već radio u jednom mandatu, obavljao istu funkciju, doduše nešto kraće, ali isto kao načelnik Policijske postaje Dubrovnik. 

Braco Roso, također dugogodišnji policijski službenik koji je radio u Policijskoj postaji Korčula, dok je sada načelnik policijske postaje Ston. 

Pavo Prkoča dolazi iz policijske postaje Gruda gdje je bio pomoćnik načelnika za poslove Kriminalističke policije, a sada je načelnik PP Gruda. 

Ante Jurica novi je načelnik Policijske postaje Lastovo, te dolazi iz iste PP gdje je obnašao poslove u Pomorskoj policiji. 

Dragan Sršen je inače načelnik PP Metković i njegov mandat još uvijek traje. On nije novoizabrani već je uvjetno rečeno stari načelnik. 

Antonio Kocelj je novi načelnik Postaje aerodromske policije Čilipi, koji je duže vrijeme obnašao dužnost na načelnika Aerodromske policije Čilipi. Prethodno je radio kao pomoćnik načelnika u istoj organizacijskoj jedinici. 

Jurica Volarević novi je načelnik granične policije Metković. Donedavno je radio u ovoj upravi u službi kriminalističke policije, a inače ima iskustva i obavljanju poslova granične policije.

Ante Vuletić novi-stari načelnik Postaje Prometne policije Dubrovnik, većinu svog radnog vijeka je proveo po poslovima prometa. 

Matko Klarić je načelnik Pomorske policije Dubrovnik, te njegov mandat još uvijek teče. Uvjetno rečeno nije novo izabrani načelnik. 

Sretan Marević je načelnik Policijske postaje Ploče. Tu funkciju je i dosad obnašao u prethodnom petogodišnjem mandatu. 

Đani Barčot novi načelnik Policijske postaje Korčula. Dosad je radio kao pomoćnik načelnika u istoj PP za poslove Kriminalističke policije. 

Prema riječima načelnika PU dubrovačko neretvanske, Pavličevića od novih načelnika se očekuje dosadašnji trend održavanja posebnog stanja sigurnost, odnosno sigurnosti dubrovačko-neretvanske uprave.

-Mnogi svjetski mediji su Dubrovnik proglasili jednim od najsigurnijih gradova u svijetu. Kad se gledaju parametri koji su oni uvrštavali to su sigurnost, krađe i kriminalitet. Na nama je svima da taj trend održimo i poboljšamo u onom segmentu gdje još prostora imamo – kazao je Pavličević te dodao:  

-Dugogodišnji službenici nemaju vremena za predah, prije dva dana su sjeli na svoja radna mjesta od kojih se očekuje samo nastavak, rad i kontinuitet. To su policijski službenici od kojih se može očekivati korektnost i profesionalnost, a oni će to siguran sam kroz svoj mandat i pokazati i ostvariti.

Na novinarski upit na kojim područjima je potrebno poboljšanje načelnik Pavličević je odgovorio:

-Svjesni smo da koliko god policijskih službenika ima, još uvijek vidimo u malom broju pozornike policajce koji patroliraju ulicama našeg grada. To je ono na čemu ćemo ubuduće inzistirati. Naš rad je takav da se traži efikasnost i brzina no, često građanima ulijeva povjerenje upravo kad vide policijskog službenika.

Stari Grad je upravo dio grada za kojeg načelnik zbog velike koncentracije ljudi smatra da treba posvetiti najviše pažnje. 

Što se tiče grada Dubrovnika, gdje moramo raditi jest područje Starog Grada gdje je koncentracija turista, pogotovo u ljetnim mjesecima, najveća. To ćemo nastojati učiniti i na zonama gdje se dosad nismo pojavljivali. Kako na područjima grada Dubrovnika  tako i na područjima gdje se inače okuplja veći broj građana, kako bi upravo ta policijska nazočnost ulila dodatno povjerenje svim građanima – zaključio je Pavličević.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *