FOTO/VIDEO FILIPOVIĆ TREĆI PUT NA ŽARKOVICI: Nedopustivo je da ovakvo mjesto uopće postoji!

1662

Otkako je veterinarska inspekcija u pratnji policijskih djelatnika stigla na Žarkovicu u sklonište za pse, javile su se mnoge udruge diljem Hrvatske i volonteri kako bi pomogli životinjama, pružili im adekvatnu liječničku skrb i udomili ih.

Danas se po treći put na brdo poviše Dubrovnika pojavio Zvonimir Filipović, direktor no-kill skloništa za životinje Animalis Centrum iz Kaštel Sućurca. Dosada je uzeo trideset pasa s Žarkovice.

-Očitavamo im čip, fotografiramo ih, evidentiramo. Zna se točno gdje su životinje koje su primljene u sklonište i sve su dobile tretmane. Neke su proslijeđene drugim skloništima, a neke su još kod nas. Sretni smo da se pomoć životinjama ovdje nastavlja i da su se brojna skloništa i udruge diljem Hrvatske udružile i da ćemo nadamo se, svim psima pomoći i naći im dom, kazao je Filipović za naš portal.

Kada ste prvi put stigli na Žarkovicu kazali ste kako nikada ovakvo nešto niste vidjeli u svom životu, da psi nisu čipirani i cijepljeni. Sestre Sambrailo su najavile tužbu protiv vas.

-Ne bih pričao o ljudima, nisam došao ovdje nikome pametovati. Ono što sam rekao da ovakvo mjesto nikada prije nisam vidio je činjenica. Nedopustivo je da jedno ovakvo mjesto postoji. Zdravstveno stanje životinja je jako, jako teško, kada se oni detaljnije pregledaju vide se svi problemi, odnosno vidi se da oni nisu primali liječničku pomoć ovdje. Tako da ta izjava stoji. Nisam rekao da svi psi nisu cijepljeni ni čipirani, nego nemamo uvid u sve. Životinje nemaju kartone, nema nadzora ni kontrole nad ovim što se događa tako da nitko nema odgovor na to. Tek na kraju ćemo moći reći koliko ih je bolesno i koje su to bolesti bile. Dosada se pokazalo kako imaju vrlo ozbiljne bolesti.

Filipović je dodao kako o tužbi uopće ne razmišlja te da ga samo zanimaju životinje i o tome kako da im pomogne.

-Ako tužba dođe, tada ćemo se o njoj misliti. Naš zadatak je ovdje da spasimo ove pse i da se ovo mjesto zatvori. S drugim udrugama koje su preuzele pse imamo koordinaciju, informiramo se o svakoj životinji.

Voditelj skloništa Animalis Centrum je danas na Žarkovici kazao i kako oni ispunjavaju sve ugovorne obveze s Gradom Dubrovnikom.

-Tretiramo životinje i tražimo ih prihvatilišta diljem Hrvatske. Jako se trudimo da nađemo udomitelje, u proteklom tjednu smo udomili određeni broj životinja, pa smo stekli mogućnost da uzmemo ove pse po koje smo danas došli. Pozivam isto tako sva druga skloništa da ulože dodatan napor i trud i pronađu mjesta za ove životinje jer stvarno pomoć trebaju. Ove su životinje ” na oko” bolesne, a što će biti kad ih pregledamo, to ćemo tek vidjeti.

Filipović je danas u Kaštel Sućurac odveo 16 pasa, a predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik Anica Sambrailo nije htjela komentirati današnje odvođenje pasa sa Žarkovice.

 

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *