FOTO/VIDEO Lučka kapetanija Dubrovnik u akciji pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe

394

Tradicionalna akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru „SIGURNA PLOVIDBA 2021“, održla se danas od 07.00 do 18.00 sati na području osam lučkih kapetanija.

Akcija ima za cilj provjeru spremnosti i učinkovitosti postupanja svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe, kako bi se osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu i smanjila pojavnost pomorskih nezgoda i nesreća za vrijeme turističke sezone kada u teritorijalnom moru i u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske boravi veliki broj turista i plovi veliki broj domaćih i stranih  plovila. U akciji su se koristiti sva raspoloživa plovila i djelatnici iz svih lučkih kapetanija i njihovih ispostava na moru.

Ovogodišnja akcija obuhvaćala je kontrolu brodica za prijevoz putnika, izletničkih brodova te brodova na višednevnim kružnim putovanjima. Provela se  i kontrola tvrtki za iznajmljivanje plovila kao i nadzor korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila te kontrola pomorskog prometa u područjima intenzivne plovidbe.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *