FOTO/VIDEO Tradicionalna akcija čišćenja gradskog porta

223

Županijska lučka uprava Dubrovnik u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik, Ribolovnim klubom Orhan, Dubrovačkom pomorskom akademijom Argosy i tvrtkom CIAN organizirala je još jednu akciju čišćenja starog gradskog porta.

Riječ je o tradicionalnog akciji koja se inače organizira jednom godišnje, ali mi smo od ove godine odlučili akciju raditi dva puta godišnje da stvorimo neku naviku i da što više porta očistimo te će se na neki duži period vidjeti rezultati. 

Htio bih se zahvaliti svim ovim ljudima koji su aktivno sudjelovali u organizaciji i koji su se danas odazvali na samu akciju. Vidimo da je vrijeme užasno i nadamo se da ćemo dogodine biti još spremniji i još bolji da ovo što više očistimo., kazao je voditelj operativnih poslova Županijske lučke uprave Tomislav Saltarić.

Saltarić je istaknuo kako se po akciji izvuku otprilike tri kubika smeća

Svaki put kad ronioci zarone odrade dodatno snimanje kako bi prije sljedeće akcije napravili koordinaciju gdje je više smeća ostalo i koji bi se dio trebao više pokriti. 

Po akciji se izvuče kamion i pol do dva smeća, to su neka tri kubika otpada. Smeće koje je ovdje je posljedica juga i zimskog šiloka. Korisnici vezova i sama Čistoća dosta rade na brizi i održavanju, ali ovo je otpad koji je godinama  dolazio iz Albanije tijekom zimskog perioda.

Akcija trajala nekih sat vremena, a koliko su otpada naši ronioci i sugrađani koji su se odazvali akciji izvadili iz mora, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *