TIGROVI NA HRVATSKOM JUGU: Emocije su nam podijeljene, na one mučne zbog žrtava i one lijepe jer smo sudjelovali u oslobađanju ovog kraja

476

Na hrvatski jug ovih dana su stigli i pripadnici nekadašnjih Tigrova, povodom 29. godišnjice desanta na Cavtat i oslobođenja juga Hrvatske.

Tim povodom razgovarali smo s Tomislavom Kranjčecom, predsjednikom Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade, podružnica Varaždinske županije.

-Emocije su nam podijeljene na one mučne kad se sjetite prijatelja koji su poginuli i koji su bili ranjeni tu i na one lijepe kad se sjetite da ste zapravo izbili na granicu Republike Hrvatske, oslobodili naš Dubrovnik, oslobodili jug i završili zapravo zadaću s kojom smo došli u 4. mjesecu iz Slavonije.

Kranjčec kaže kako su svake godine tu, kako s Općinom Konavle imaju fantastičnu suradnju i kako su posjete uzajamne.

-Tu na ovom području sudjelovali smo u akcijama Tigar, odnosno Lipanjske zore, krenuli smo od Bistrine da bi završili s operacijama u studenom na području sadašnje Dubrovačko-neretvanske županije. Imali smo 63 poginula pripadnika 1. gardijske brigade, od toga i jednu ženu, 315 ranjenih i 2 nestalih.

Tigrovi se i danas, trideset godina kasnije, kod nas osjećaju kao doma.

-Zahvaljujem se na gostoljubljivosti cijelom Gradu Dubrovniku i županiji općenito, Konavlima posebno, nemam riječi, drže nas kao malo vode na dlanu, dodao je Krajnčec.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *