FOTOGALERIJA: Novi školski počeci za prvašiće Osnovne škole ‘Mokošica’

596

Na današnji dan mnogi profesori, ravnatelji, knjižničari su se vratili se s godišnjeg jer je počela nova školska godina, a to znači da su u školu krenuli i neki novi mališani. Iz vrtića ove godine sele se u školske klupe, a vikende osim u igri provodit će i u učenju.

Prvašići u Osnovnoj školi Mokošica su bili i veseli, ali i zbunjeni jer im je sve ovo novo. Neki su sjedali i s razočaranjem gledali u ostale vjerojatno žaleći za ludim danima iz vrtića. No, naravno bilo je i djece koja su jedva dočekala sjesti u školske klupe. Koliko će ih euforija držati najbolje znaju roditelji.

Mama prvašića Klara Jakobušić kazala je da su pripreme za prvi dan škole prošle dobro, no da sin još uvijek nije svjestan da kreće u školu. Na upit sjeća li se svog prvog dana mama Klara je odgovorila da je to davno bilo i da se tog dijela baš i ne sjeća, no smatra da je situacija u rasvjeti puno bolja nego u njeno vrijeme.

– Ove godine prvašića imamo 84 u Osnovnoj školi Mokošica, te šest prvašića na Osojniku. Četiri razreda u matičnoj školi, te jedan razred na Osojniku. Prezadovoljni smo – kazala je ravnateljica Osnovne škole Mokošica, Petra Đapić Caput.

Svim prvašićima želimo sretan prvi školski dan te da budu što marljiviji, opušteniji i da se što prije prilagode novoj sredini i novim prijateljima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *