( FOTOGALERIJA ) “U potrazi za Držićevim vremenom” ponovno na jesen

288

Dom Marina Držića je za naše drage sugrađane u proteklom razdoblju organizirao besplatna tematska vođenja Gradom “U potrazi za Držićevim vremenom” koji su zamišljeni kao svojevrstan nastavak prošlogodišnje tematske ture “Đir s Marinom Držićem” a koji je vodila licencirana vodičica Marina Missoni Barišić. Držić u svojim djelima izvrsno dočarava renesansnu svakodnevnicu renesansnog Dubrovnika te su i sami likovi često inspirirani stvarnim osobama koje su tada živjeli. Kroz tematska vođenja pokušalo se otkriti u kakvom je Dubrovniku živio Držić, tko su bili njegovi suvremenici i još puno toga.
Obilazile su se lokacije povezane s različitim aspektima renesansnog Dubrovnika: Velika Onofrijeva fontana, Garište , Za Rokom, Ulica Vara, Placa, Sponza, Luža i Pustijerna…
Dom Marina Držića zahvaljuje svim našim sugrađanima koji su se odazvali i poklonili  povjerenje kao i na toplim riječima podrške ovom projektu. Posebno zahvaljuju vodičici Marini Missoni Barišić na iznimnom profesionalizmu i predanosti u radu.
Dragi sugrađani, ovo nije kraj druženja , “U potrazi za Držićevim vremenom” ide opet na jesen.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *