Franković Selmaniju o Žarkovici: Ne žalim za sredstvima, jedino mi je žao što nisam ranije progledao

1149

Nikša Selmani iz stranke Srđ je grad postavio je pitanje vezano uz Žarkovicu. Kazao je kako obveze za zaštitu životinja ima Grad, a nije ih ispunio.

„Hladni pogon se plaća 60 tisuća kuna godišnje. Zanima me ugovori sklopljeni sa skloništa. Smatramo da treba smanjiti tenzije i ići srednjim putem. Smatramo da bi trebalo uložiti sredstava kako bi se Žarkovica dovela u red do izgradnje novog azila. Smatramo i da bi trebalo osigurati sredstava za troškove veterinara, kao i da bi se trebala zaposliti dva djelatnika Čistoće i dva djelatnika Sanitata“, kazao je Selmani.

-Državni inspektorat i Veterinarska inspekcija kažu da se za pse dobro ne skrbi, to govore i fotografije koje gledamo protekla dva tjedna, to govore i volonteri i bivši volonteri. Grad neće finacirati adaptaciju Žarkovice. Grad će u suradnji s Udrugom Prijatelji životinja financirati troškove za zdravstveno zbrinjavanje životinja. Financirati ćemo i izradu web stranice za udomljavanje pasa, a na kojoj će biti upisani i zdravstveni kartoni pasa. U najkraćem mogućem roku cilj nam je privesti životinje dobrom zdravstvenom stanju i zatvoriti azil na Žarkovici koji to nije. On više neće postojati jer to nije dobro za životinje, odgovorio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, pa nastavio:

-Ono što sam ja vidio je nešto što nije bilo dobro za životinje. Vjerujem da je vijećnica Marčinko koja se sad smije, vidjela videe koje sam ja vidio, da bi sad plakala. Mi ne mrzimo životinje. Pokazat ćemo odgovornost u postupanja i napraviti sve kako je zakonom propisano. Organizacija na Žarkovici nema zakonsko ovlaštenje za udomljavanje psa. Trebamo im pomoći, a vi im vašim istupom odmažete, jer ih uvjeravate u nešto što nije moguće. Ako mislite da je Grad u nečemu pogriješio, podnesite odgovarajuće prijave protiv Grada i mene osobno. Očekujem političku podršku svih vas. Grad je dao 5 milijuna kuna za hranu, kućice i slično. Ne žalim za sredstvima, jedino mi je žao što nisam ranije progledao.

Selmani je na to kazao kako se problem ne može riješiti preko noći.

-Tamo ne dolaze psi koji su manekeni, već psi koji su bolesni i umiru. Skrb za 300 kučaka je ogroman posao.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *