Franković tvrdi kako neće biti uhljebljivanja u gradskoj upravi

398

Gradonačelnik je danas na sjednici GV vezano uz točku preustroja gradske uprave odbacio teze kako se radi o novim zapošljavanjima u gradskoj upravi.

-Ostajemo na jednakom broju upravnih odjela, samo radimo unutarnji preustroj i reorganizaciju. Gradsko vijeće će donijeti odluku kako bi to trebalo izgledati, ali smatram kako bi svaki gradonačelnik trebao imati mogućnost složiti svoj tim i okupiti ljude od povjerenja. Zato me žalosti da je Srđ je grad odlučio tražiti da se makne ova točka s dnevnog reda i ne priznaju ljude koji su me izabrali i dali mi povjerenje. Tako premijeri slažu Vladu. Nije sramota promijeniti, sramota je ne željeti promijeniti, a postoji mogućnost da može bolje i kvalitetnije.

Đuro Capor se javio za riječ.

-Gospodin Franković nije  prije izbora najavljivao nikakve reorganizacije. Pročelnici, to je farsa. Već se u medijima spekulira tko će biti ti ljudi koji će doći na ta radna mjesta.

-Zahvaljujem i onom dijelu birača KLGB Srđ je grad koji su meni dali glas, kad se vidi razmjer vaše liste, mene i vas, vidi se kako su mnogi srđevci meni dali povjerenje. Nadam se kako ih neću iznevjeriti. Razumijem vašu bojazan, ali ne trebate se bojati, neće biti uhljebljivanja, svatko tko se zaposli, biti će tamo s razlogom. Sve što se zove natječaj i što je podložno javnom sudu ne može biti farsa. Postoji natječajna komisija, koja odgovara pred zakonom. Interes za određenu poziciju sigurno postoji, da li mi vidimo nekoga kao kvalitetno rješenje? Naravno da da, ali mi ne utječemo na te procese jer je to kazneno djelo i za to se ide u zatvor. To je kazneno djelo!, odgovorio je Franković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *