Vlahušiću ovo jedan od najsretnijih dana u vijećnici, Franković kazao kako su Srđevci jednakost za neistinu

545

-Zašto mi ne brojimo naše novce? Nitko ne bi imao smanjenu plaću u gradskoj upravi da mi nismo svoju imovinu poklonili drugima!, kazao je Vlahušić na današnjoj sjednici GV o DPDS-u.

-Danas je jedan od najsretnijih mojih dana u ovoj vijećnici, a tu sam od 2005. ako izuzmemo kratku pauzu. Drago mi je da se govori o prihodima proračuna, jer to dosada nije činio nitko osim mene. Svi su govorili samo kako će se pare potrošiti. Što se tiče zidina, 4 milijuna kuna manje imaju od prošlog ugovora. Već dva sata razgovaramo o uprihodovanju i ova je sjednica nevjerojatno dobra! Kad to sve izrealiziramo, Dubrovnik će biti jedan od prvih europskih gradova!

Ivan Cetinić se osvrnuo na ponašanje DPDS-a prema zaposlenicima.

-Sablažnjavam se, ti ljudi koji se prže na 50 stupnjeva svaki dan, preko njih dolaze novci u taj DPDS. To što oni rade obnovu, rade fenomenalno, ali njihov odnos prema ljudima je dno dna.

Đuro Capor je zamolio odgovor je li ostalo proračunskih sredstava za medije, je li smanjen iznos u usporedbi s 2020.

-Imam informacije kako su sredstva za medije povećana, a zanima me i jesmo li i koliko financirali tvrtku Naša baština?

-Jednakost za izricanje neistina je Srđ je grad. To je put kojim su oni odlučili ići. Vjerujem kako će to naši sugrađani i prepoznati. Za medije je planirano 3 milijuna i 700 tisuća kuna, a potrošeno je nekih 1,5. Radi se o ugovorima, sve što je potpisano ne ide preko narudžbenica nego preko potpisanih ugovora, a sve sukladno proračunu Grada Dubrovnika i proračunskim mogućnostima. Društvo Naša baština u sustavu Grada Dubrovnika ne postoji. Postoji društvo Baština koje upravlja baštinskim kompleksima, u ovom trenutku s Lazaretima i Kabogom, uskoro i s nekim drugim objektima, odgovorio je dubrovački gradonačelnik.

Za riječ se javio i Pero Vićan, obraćajući se vijećniku Vlahušiću.

-Tko vas progoni? To je vrijeme prošlo sa Savezom komunista u kojem sam bio.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *