Funtek o priopćenju iz dubrovačke bolnice: “Ograđuju se od svega! Treba li neka majka umrijeti kako se ovo više ne bi ponavljalo?”

262

U javnost je zahvaljujući jednom lokalnom mediju izašla priča s dubrovačke ginekologije o pacijentici kojoj je prema izjavi njezine sestre, Ive Funtek, nakon poroda ostala posteljica što je završilo obilnim krvarenjima i čak dvije kiretaže. Ni to nije bilo dovoljno da se krvarenje zaustavi, pa je pacijentici odstranjena maternica. Funtek je po društvenim mrežama i u izjavi za spomenuti dubrovački portal izjavila kako ginekolog nije nazočio porodu, niti je pregledao nakon poroda, a obitelj tu tvrdnju, kako kaže ova Dubrovkinja, može potkrijepiti i snimkom. 

– Sestra je nakon poroda otišla k privatnom ginekologu, jer joj se činilo kako krvari obilnije nego je to uobičajeno. Taj ju je liječnik uputio hitno u bolnicu jer je vidio što se događa, da je komad posteljice ostao i da je situacija opasna. Mojoj je sestri ovo četvrti porod, a i prošli put su ostavili dio posteljice u njoj!, priča potreseno Iva Funtek. 

Naša sugovornica kaže kako je u posjedu snimki razgovora sa liječnicima, koji su potvrdili da njezina sestra nije operirana, kako ne bi dočekala podne. 

Pokušavali smo saznati što se točno dogodilo, te smo na adresu dubrovačke bolnice uputili nekoliko pitanja, međutim do danas, odgovor nismo dobili. Opća bolnica Dubrovnik poslala je priopćenje svim medijima vezano uz ovaj slučaj. U priopćenju je između ostalog, navedeno kako štete, a ni propusta nije bilo, nego je pacijentici spašen život te da zbog prava na povjerljivost ne mogu iznositi ničije podatke o liječenju u javnost.

-Željela sam upozoriti javnost zbog toga da se ništa slično ne dogodi nijednoj drugoj ženi! Propusta je bilo, jer ginekolog nije bio na porodu, a isto tako imamo nalaz privatnog ginekologa koji potvrđuje kako su posteljicu nakon poroda nemarno ostavili u mojoj sestri i ona je zbog toga umalo izgubila život! Oni se samo žele ograditi od svega, a poznat mi je slučaj kada se slična stvar dogodila s drugim odjelnim liječnikom, kada je ginekolog tužen. Dokada će nam se ovo ponavljati? Treba li neka mlada majka umrijeti da bi se neke stvari popravile?”, pita se Iva, vidno ljuta zbog izjave ravnatelja Bekića.

Podsjetimo, u tijeku je akcija u kojoj Iva Funtek uz Dajanu Zeko i brojne mame iz udruge Mame iz Dubrovnika opremaju dubrovačko rodilište.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *