Glasači SDP-a prije bi glasovali za Sinčića nego za Bernardića

99

Predsjednici je zaustavljen rast potpore birača za njezin rad, a imala je najbolju potporu nakon dvije godine. Tako u ovom trenutku može računati na 54 posto birača, ali isto tako i 37 posto birača koji tu politiku ne odobravaju. Ne zna njih 9 posto, javlja Dnevnik.hr.

I dalje predsjedničinu politiku očekivano podupire 87 posto birača HDZ-a, pa i 48 posto birača MOSTA, 44 posto birača Živog zida, ali i 38 posto birača SDP-a.

Njezin prethodnik Ivo Josipović u istom razdoblju svog mandata 2013., uživao je potporu od 65 posto birača koji su podupirali njegov rad.

Tko su popularni, a tko nepopularni političari

Predsjednica i dalje među biračima ima najviše pozitivnog dojma. Tako o njoj pozitivno misli 66 posto, a negativno 28 posto ispitanika. O Andreju Plenkoviću više birača ima negativan dojam, točnije 49 posto, a pozitivan njih 44 posto. 

O Ivanu Viliboru Sinčiću više birača ima pozitivan dojam, točnije njih 53 posto, a negativan 36 posto. I Božo Petrov nalazi se u skupini onih koji imaju više birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, točnije takvih je 48 posto, a onih koji o njemu imaju negativan dojam je 41 posto. 

No, Davor Bernardić je pak političar koji kod više građana izaziva negativan dojam. Takvih je 56 posto, a o njemu pozitivan dojam ima 28 posto ispitanika. 

Cijeli članak pročitajte na 24sata.hr

 

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *