Google predstavio novu verziju Androida, trenutno je dostupna samo na ovim mobitelima

879

Google je na svojoj konferenciji Google O/I prvi put pokazao kako će izgledati nova verzija njihovog operativnog sustava – Android 12.

Sustav još jedno vrijeme neće biti dostupan prosječnim korisnicima jer je u javnoj beta verziji dostupan samo za Googleove Pixel smartphone uređaje (Pixel 3 ili noviji). No korisnici posljednjih serija uređaja proizvođača OnePlus, Lenovo, Asus, Oppo, Realme, Sharp, Techo, TCL, Vivo, Xiaomi i ZTE imaju priliku isprobati beta verziju.

Android 12 donosi izobilje novih značajki, ali novi vizualni izgled sigurno je jedna od najuzbudljivijih. Osim novih animacija, widgeta i promijenjenog zaključanog zaslona, Android 12 isto tako nudi teme s mogućnošću promjene boja koje se koriste širom tog operativnog sustava, ili samo promjenom pozadinske slike.

Ipak, neće sve dramatične vizualne promjene biti dostupne u prvoj beti. One bi se trebale pojaviti s vremenom kako se bliži datum službenog uvođenja tog novog OS-a. Kad bi to točno trebalo biti, još nije potvrđeno.

Google se poigrao i s drugim aspektima Android iskustva, poput sustava notifikacija i brzih podešavanja. Napravili su i neke promjene u privatnosti i sigurnosti, dodavši indikatore za to kad su kamera i mikrofon vašeg uređaja u uporabi. Tu je i jednostavniji pristup dozvolama za sve aplikacije na uređaju u jednom pregledniku, piše Zimo.

Smartphone uređaji na kojima Android 12 beta trenutno radi su:

Pixel 3, 3 XL; Pixel 3A, 3A XL; Pixel 4, 4 XL; Pixel 4A, 4A 5G; Pixel 5

Asus Zenfone 8

OnePlus 9, 9 Pro

Oppo Find X3 Pro (model CPH2173)

TCL 20 Pro 5G

Vivo iQOO 7

Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11I, Mi 11X Pro

ZTE Axon 30 Ultra 5G

modeli proizvođača Sharp, Tecno, and Realme


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *