Uskoro stižu covid-putovnice, Hrvati pohrlili uplatiti turističke aranžmane: Ovo su najpopularnija odredišta

518
Uskoro kreće turistička sezona a s njom i covid-putovnice te lakši režim za putovanja preko granica kojeg je jučer dogovorila Europska Unija. Gdje će putovati Hrvati?

Uz Tursku, Hrvati najviše uplaćuju aranžmane za Portugal, i Maroko, piše Dnevnik.hr.

“Cijena aranžmana naravno ovisi o kvaliteti usluge i o sadržaju usluge. Od 3000 kuna na dalje, to je nekakav gabarit ukoliko govorimo o city break aranžmanima, ako govorimo o odmorima, možemo govoriti o 2500 kuna, 3000 kuna i više. Ne treba očekivati velika sniženja i popuste budući da su svi partneri u nabavi itekako oštećeni s pandemijom”, navodi član Uprave turističke agencije Mislav Veselica.

To potvrđuje i predsjednik udruženja hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain. Broj bukiranja inozemnih putovanja povećao se, kaže, ali zanemarivo.

“Sad kad bi uspoređivali s prošlom godinom vjerojatno bi to bilo 100 posto smo bolji nego što smo bili prošle godine, ali naravno, prošla godina kada smo bili praktički u ovo vrijeme zatvoreni naravno nije usporediva. Moramo se uvijek vraćati 2019. ili neku raniju godinu, kada smo ipak normalno živjeli, normalno putovali”, objasnio je Fain.

Normalna putovanja unutar Unije trebala bi omogućiti i digitalna zelena putovnica. O njoj se pregovara na razini Europe.

“Dakle potvrdi koja će ukjučivati one ljude koji su preboljeli ili su cijepljeni ili su testirani – omogućiti slobodu kretanja”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *