Grad Dubrovnik osigurao 250 tisuća kuna kao pomoć što učinkovitijem funkcioniraju HGSS-a

653

Ugovor o financiranju aktivnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik vrijedan 250 tisuća kuna potpisali su danas gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik HGSS-a Stanice Dubrovnik Marijo Begić.

Ugovor je potpisan na temelju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Dubrovnik za 2018. godinu (Službeni glasnik br. 7/2018). usvojenom na 10. sjednici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Mato Franković ovom prilikom je istaknuo angažman i entuzijazam pripadnika HGSS-a baziran na volonterstvu te je iskazao namjeru Grada i da u budućnosti radi na daljnjem osnaživanju ove službe.

-„I u sljedećem ćemo rebalansu proračuna osigurati jednak iznos sredstava jer HGSS držimo kao jednu od važnih karika sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, jednako kao što su to i Dubrovački vatrogasci kojima smo nedavno podigli plaće. Također, financirali smo i novi sustav komunikacije koji sada posjeduje i HGSS, a u kojem su umrežene sve hitne službe Grada. U slučaju bilo kakve ugroze možemo svi brzo djelovati i funkcionirati u istom komunikacijskom kanalu“, izjavio je gradonačelnik Franković podsjetivši i kako je Grad već prethodno osigurao financijska sredstva za kupnju jednog vozila za HGSS.

-“Sve što radimo, radimo besplatno, ali oprema koju koristimo za spašavanje stoji i zato su nam donacije poput ove od velike pomoći“, rekao je pročelnik Marijo Begić pohvalivši suradnju s gradonačelnikom Matom Frankovićem i gradskom upravom.

Sredstva koja će temeljem navedenog Programa i danas sklopljenog ugovora Grad Dubrovnik doznačiti HGSS-u Stanici Dubrovnik utrošit će se na financiranje zajedničke spasiteljske opreme, opreme, odjeće i obuće za opremanje Stanice, troškova akcija spašavanja (prehrana, smještaj), medicinskog materijala, pripremnih vježbi, predavanja, susreta, radionica o prevenciji za fizičke i pravne osobe te putnih troškova na savezne obuke, tečajeve, seminare, sveukupne vrijednosti 250.000 kuna.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *