Grad Dubrovnik sudjeluje u Satu za planet Zemlju

424
Gašenjem akcentne rasvjete na sjevernom i zapadnom dijelu gradskih zidina, na pročelju Gradske vijećnice i Kneževog dvora, Grad Dubrovnik će se i ove godine pridružiti akciji „Sat za planet Zemlju“ Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature).

Obilježavajući ovu globalnu inicijativu u subotu, 24. ožujka od 20:30 sati na sat vremena Grad Dubrovnik isključit će akcentnu rasvjetu Gradske vijećnice i Kneževog dvora te gradskih zidina na potezu od  tvrđave Revelin do tvrđave Bokar, a ovim putem pozivamo sve građane, pojedince i poslovne subjekte da se priključe inicijativi gašenjem rasvjete u svojim domovima, odnosno svojim prostorima.

Sat za planet Zemlju započeo je 2007. godine u Sydneyu kao simbolični događaj gašenja svjetla, dok se danas obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Hrvatska se ovoj inicijativi priključila još 2009. godine, a broj gradova koji sudjeluju raste iz godine u godinu. U 2017. u akciji je sudjelovalo 187 zemalja svijeta, više od 7000 gradova, a 3000 znamenitosti na jedan sat je utonulo u mrak. Akciji se pridružilo i 70-ak hrvatskih gradova.

WWF kroz ovogodišnji Sat za planet Zemlju želi istaknuti povezanost bioraznolikosti i klimatskih promjena. Sloganu ‘Connect2Earth’ WWF dodaje ‘Connect2Rivers’ i cijelu inicijativu usmjerava na zaštitu slatkovodnih ekosustava i važnih rijeka.

Više informacija potražite na linku http://croatia.panda.org/kampanje/sat_za_planet_zemlju/2018/
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *