Građani i dalje policiji dragovoljno predaju minsko eksplozivna sredstva i streljivo

375

Od početka listopada ove godine troje građana s područja Dubrovačko-neretvanske županije je policiji dragovoljno predalo minsko eksplozivna sredstva i veću količinu streljiva.
Radi se o ručnoj bombi M-75, protutenkovskoj mini iz Drugog svjetskog rata, 324 komada raznog streljiva, 2,5 kg lovačkog baruta, jednoj signalnoj raketi i 168 komada inicijalnog sredstva za lovačke patrone.

Minsko-eksplozivna sredstva su preuzeta od strane policijskih službenika protueksplozijske zaštite i pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovim putem zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *