Tijekom vikenda dvoje građana dragovoljno predalo automatsku pušku i granatu

346

Tijekom proteklog vikenda je dvoje građana s područja Dubrovačko-neretvanske županije dragovoljno predalo automatsku pušku i granatu koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite i pohranili ih u sigurnosni kontejner do uništenja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska ovim putem još jednom zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.

Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *