Osam građana dragovoljno predalo oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva

284

Tijekom posljednjih nekoliko dana čak osam građana, koji su željeli ostati anonimni, policijskim su službenicima protueksplozijske zaštite predali dvije ručne bombe M-75, jednu poluautomatsku pušku, 10 komada detonatorskih kapisla, okvir za automatsku pušku s 30 komada streljiva i ukupno i 339 komada raznog streljiva.
Svo predano oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva su pohranjeni u sigurnosni kontejner do uništenja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska još jednom zahvaljuje savjesnim građanima koji i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.  Koristimo ovu priliku da pozovemo sve one koji takva sredstva imaju u svojim domovima da ih predaju policiji na uništenje i na taj način svoj život i život svoje obitelji učine sigurnijim.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *