Gradi se vatrogasni brod, u Luku Gruž stiže za pet mjeseci

199

U Istri je u tijeku gradnja novog vatrogasnog broda za potrebe Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika. Nova je to, povijesna investicija Grada Dubrovnika u bolju opremljenost interventnih službi. Gradnju je preuzela Istarska tvrtka Marservis d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji plovila, a isporuka broda očekuje se za pet mjeseci, prije nove turističke sezone. Vrijednost ugovora je četiri milijuna kuna, od kojih je Grad Dubrovnik osigurao dio sredstava, a drugi dio JU Rezervat Lokrum.

Polivalentno plovilo ukupne dužine 13,5 metara s dva motora, 550 konjskih snaga za brze intervencije prvenstveno će se koristiti u akcijama vatrogasne postrojbe na moru, a Grad Dubrovnik je već u svom proračunu osigurao i dodatna sredstva za ustrojavanje pomorske službe. Brod će podići razinu sigurnosti, zdravstvene i vatro zaštite. Omogućavat će transport vatrogasaca i brzu reakciju gašenja požara na Elafitima i Lokrumu, ali će se koristiti i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora te u ostalim hitnim akcijama spašavanja ugroženih ljudskih života. Bit će opremljen odgovarajućom navigacijskom i komunikacijskom opremu te opremom za gašenje. Predviđen je i prostor za prijevoz unesrećenih putnika.

U travnju je donesen i novi kolektivni ugovor za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi ”Dubrovački vatrogasci” koji između ostalog djelatnicima osigurava i veća primanja od dosadašnjih.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *