GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ NA IVANICI: Suradnja s Trebinjem počinje od trenutka kad se ispričaju

220

Jutros se otvorio novi, uređeni granični prijelaz Ivanica, a veliku pažnju izazvao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je tražio ispriku od Trebinjaca za sve ono što su učinili u Domovinskom ratu.

– U ime grada Dubrovnika mogu iskazati zadovoljstvo otvaranja novog graničnog prijelaza. Očekujemo da će uskoro i Republika Hrvatska izgraditi svoj granični prijelaz koji će omogućiti brže kretanje roba i stanovništva s jednog područja na drugo. Ono što je nama u Dubrovniku iznimno interesantno i na čemu radimo jest brža i kvalitetnija komunikacija stanovnika Ivanice s Gradom Dubrovnikom te zbog toga inzistiramo na izgradnji posebnog graničnog prijelaza koji bi omogućio stanovnicima brže kretanje. Poznato je da stanovnici s područja Ivanice većinom rade u Gradu Dubrovniku ili općinama Župa dubrovačka ili općini Konavle te iz tog razloga im želimo osigurati brži i kvalitetniji pristup Republici Hrvatskoj – kazao je Franković.

Na novinarsko pitanje o suradnji Dubrovnika i Trebinja, te iskazanom željom za suradnjom od strane Trebinjaca dubrovački gradonačelnik Franković je odgovorio:

– Dobra volja je dobra volja, međutim prije iskaza dobre volje, treba iskazati ispriku prema građanima Grada Dubrovnika, prema majkama koje su izgubile svoje sinove, prema obiteljima koje su izgubile svoju djecu, prema djeci koja su izgubila svoje očeve. U tom trenutku kad isprika uslijedi, baš kao što je i uslijedila od strane Crne Gore, grad Dubrovnik je spreman surađivati u budućnosti s Trebinjem. Do tog trenutka, dok se to ne dogodi, mi nismo spremni i nećemo surađivati s onima koji se nisu ispričali zbog onega što su napravili našem Gradu.

Novinarka BIH medija priupitala je Frankovića smatra li on da bi se “druga strana” trebala ispričati Trebinju na što je on odgovorio da ne vidi za to razlog.

-Iz tog razloga što smo mi branili svoje kuće? Što smo branili svoje domove, zato bi se trebali ispričati? Ja se ne sjećam da smo mi ikad, vojska Republike Hrvatske napadala bilo koga, ulazila u ičije domove. Mi smo samo čuvali svoje obiteljske kuće.

Već vidno uzrujana novinarka počela je postavljati Frankoviću dodatna pitanja na što je on za kraj samo odgovorio :

– Naši branitelji su branili naše domove časno i pošteno ih obranili.

Istaknimo da su nam iz grada Dubrovnika potvrdili informaciju da se gradonačelnik Franković odbio fotografirati i rukovati sa zamjenikom gradonačelnika Trebinja. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *