Gradonačelnik Franković s čelnikom IUC-a prof. Šimonovićem

166

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković susreo se danas s generalnim direktorom Interuniverzitetskog centra Dubrovnik prof. Ivanom Šimonovićem, a razgovarali su o dosadašnjoj i budućoj suradnji IUC-a i Grada Dubrovnika. Profesor Šimonović u ovoj je prigodi iznio ideje o daljnjem razvoju Centra i ujedno predstavio konferenciju koja je proteklog vikenda u Dubrovniku okupila sadašnje i bivše posebne savjetnike glavnog tajnika UN-a za odgovornost za zaštitu. Sastanku s gradonačelnikom Frankovićem prisustvovao je i trenutačni posebni savjetnik glavnoga tajnika UN-a George William Okoth-Obbo, koji je također bio sudionik konferencije u organizaciji IUC-a.

I u ovoj je prigodi još jednom istaknuta značajna uloga Interuniverzitetskog centra tijekom Domovinskog rata, kada su njegovi članovi preko svojih kontakata diljem svijeta širili istinu o tome što se događa u Dubrovniku i Hrvatskoj.

Na sastanku su sudjelovale i izvršna tajnica IUC-a Dubrovnik Nada Bruer Ljubisic te pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *