SVEČANO NA LASTOVU Potpisani ugovori za projekt rekonstrukcije luke Ubli vrijedni više od 60 milijuna kuna

268

Na otoku Lastovu održana je početna konferencija projekta rekonstrukcije luke Ubli u sklopu koje su potpisani ugovori s izvođačem radova, nadzorom i projektantskog nadzora projekta.

Riječ je o investiciji čiji je nositelj Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije, a kojom će se rekonstruirati luka Ubli te poboljšati organizacija luke i povećati njeni kapaciteti. Planirana je izgradnja još jedne trajektne rampe s pripadajućim vezom duljine 110 metara. Postojeća obala planira se produljiti za oko 50 metara. Projekt predviđa i postavljanje nove rasvjete, kao i sve potrebne infrastrukture na području pristana.

Na početnoj konferenciji ovog važnog projekta sudjelovali su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, načelnica Općine Lastovo Anita Jančić Lešić, općinski vijećnici te brojni drugi uzvanici.

‘U razgovoru sa županom i njegovim zamjenikom izrazio sam želju da dođem ovdje na Lastovo jer znam koliko ovaj projekt znači vama ovdje na otoku. Drago mi je da je Vlada prije dvije godine donijela odluku o uspostavi cjelogodišnje linije prema Dubrovniku. NIkad dosta linija i nikad dosta rada na boljoj prometnoj povezanosti. Drago mi je da i na ovom projektu nastavljamo suradnju s Dubrovačko-neretvanskom županijom koja je vodeća u pripremi i realizaciji projekata lučke infrastrukture u Hrvatskoj’, istaknuo je ovom prilikom potpredsjednik Vlade Butković.

Župan Nikola DObroslavić naglasio je kako je projekt rekonstrukcije luke Ubli iznimno važan, kako za Lastovo, tako i za cijelu našu županiju te kazao kako je ovo još jedan dokaz kvalitetnog rada Dubrovačko-neretvanske županije na povezanosti otoka.

‘Ponosni smo što možemo istaknuti kako imamo za nama završene projekte luke Donje Čelo na Kalamoti, luke Trpanj, Puntina, rive Dominče. Praktički su završeni radovi na Pomorsko-putničkom terminalu Vela Luka, u tijeku su radovi na luci Polačište. Slijede nam sad još dva velika projekta-luka Perna i luka Prigradica’, rekao je župan Dobroslavić

Načelnica Općine Lastovo Anita Jančić Lešić kazala je kako je projekt rekonstrukcije luke u Ublima preduvjet daljnjeg razvoja Lastova, dok je ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac naglasio kako je ovo najveći projekt u povijesti Lučke uprave te kako je njegova važnost neizmjerna za sve Lastovce i njihove goste.

Vrijednost projekta rekonstrukcije luke UBli je gotovo osam milijuna eura, a predviđeni rok završetka radova iznosi 24 mjeseca. Sufinanciranje iz europskih fondova za ovu investiciju iznosi 85 posto, dok se ostatak financira iz državnog proračuna te sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *