Gradonačelnik izrazio sućut obitelji Miljenka Jelače

212

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je sućut obitelji Miljenka Jelače, dugogodišnjeg radijskog urednika, glazbenog publicista i pravnog stručnjaka.

Tekst sućuti prenosimo u nastavku:

Poštovana obitelji,

s tugom smo primili vijest o odlasku gospara Miljenka i dozvolite da Vam u ovim teškim trenucima, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika, izrazim duboku i iskrenu sućut.

Pamtit ćemo ga kao radijsku legendu, jedinu osobu u Hrvatskoj koja je na Hrvatskom radiju, nekadašnjem Radiju Zagreb, radio i stvarao punih šezdeset godina. Paralelno, radio je i kao pravni stručnjak opredijeljen za autorsko pravo što je bilo blisko njegovoj strasti prema radiju.

Njegov doprinos razvoju radija po mnogočemu se očituje u inovativnosti I trudu urednika tadašnje popularne emisije “Po vašem izboru” da tadašnje generacije slušatelje upozna s novim radovima poznatih autora, a kasnije i s europskim vrijednostima u emisiji Euroradio za koju je dobio i Hrvatsku nagradu Europski krug od Europskog pokreta.

Posvećenost radiju dovela ga je i poslovno u Dubrovnik gdje je zasnovao obitelj i gdje su ga prigrlili Dubrovkinje i Dubrovčani svih generacija slušatelja Radija Dubrovnik, a pamtimo ga i kao jedan od glasova reportera Domovinskog rata kad je uloga lokalnog radija i poznatog glasa bila ne samo informacija, nego i nenadoknadiva utjeha u nevolji.

Na tome smo mu neizmjerno zahvalni. U svoje osobno i ime Grada Dubrovnika izražavam cijeloj obitelji iskrenu sućut.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *