Gradonačelnik proglasio Dan žalosti na području Grada Dubrovnika

970
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području Grada Dubrovnika uslijed tragične pogibije vatrogasca Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.
Danom žalosti proglašen je utorak, 2. kolovoza 2022. godine.
Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko – neretvanske županije i Grada Dubrovnika, bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.
Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana.
Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti.
Na Dan žalosti neće se održavati zabavne priredbe.
Komemoracija za Gorana Komlenca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci održat će se u utorak, 2. kolovoza u 17 sati u prostorima JVP ‘Dubrovački vatrogasci’ – ispostava Orašac.
Posljednji ispraćaj bit će na groblju Sv. Đurđa u Orašcu u 19 sati.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *