Gradsko vijeće jednoglasno donijelo koncept plana upravljanja povijesnom jezgrom Grada

589

Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, Iva Carević Peković predstavila je prijedlog odluke o donošenju koncepta Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom.

Dokument bi se trebao raditi u tri faze. Ono što plan obuhvaća su Lokrum s akvatorijem, buffer zona, Sveti Jakov, Ploče te Pile kao i dio povijesne jezgre. Povjerenstvo bi se sastojalo od 10 članova.

– U povijesnoj jezgri Grada postoji 20 objekata bez funkcije, a njih više od 140 promijenilo je svoj tip.Čak 119 objekata je dodatno opteretilo infrastrukturu koja je ionako već loša. Gradskog vlasništva imate oko 30 posto, a vlasništva u povratu 70 posto – kazala je Carević Peković.

Govoreći o strukturi stanovništva kazala je kako ima 1557 stanovnika.

– Grad smo podijelili u 15 cjelina, žena ima više nego muškaraca, a preko 32 posto kućanstava ima samo jednog člana – kazala je Carević Peković.

Nezavisni vijećnik Nenad Vekarić kazao je kako smo ovim vidjeli koliko se Grad mijenja iz godine u godinu i koliko novih objekata se otvara.

– Vjerujem da ćemo svi surađivati sa stručnom ekipom u konačnom donošenju plana – dodaje je HSS-ov vijćnik Vido Bogdanović.

Maro Kristić čestitao je svima na dobro pripremljenim materijalima. 

– Bilo bi dobro da se pokrene inicijativa putem naših zastupnika u saboru pa da to bude zakonska obaveza – kazao je Kristić.

Jednoglasno je donesen koncept plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *