HDZ o „ideji“ kružnog toka i parkinga u Novoj Mokošici: Politikanti kao vlastitu ideju nude pokrenuti gradski projekt?!

647

Javni istup Udruge sigurnost u prometu Dubrovnik po pitanju rješenja prometnih problema u Novoj Mokošici s jedne nas je strane razočarao, a s druge strane pokazao na što su sve spremni pojedinci kako bi zadobili prostor u medijima i javnosti. Stoga smo dužni iznijeti činjenice vezano uz projekt gradnje kružnog toka i parkirališta u blizini zgrade Hrvatskih ratnih vojnih invalida u Novoj Mokošici.

Najprije, radi se o kapitalnom projektu kojega je ova gradska uprava pokrenula ( projekt je zapravo započet 2014. godine, ali bez ikakvog konkretnijeg rezultata) i za koji je u proračunu za 2018. godinu osigurala dva milijuna kuna. U ovih devet mjeseci od kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom održan niz sastanaka s prometnim stručnjacima te je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Upravo izrađujemo glavni projekt koji podrazumijeva gradnju kružnog toka i 90 parkirnih mjesta. Početak radova očekuje se koncem godine.

Rad udruga civilnog društva izuzetno cijenimo i na sve moguće načine potičemo. Međutim, nužno je reagirati kada neka od udruga, iz nama nepoznatih razloga, populističkim metodama nastoji zadobiti pažnju javnosti i to  ni više ni manje nego nuđenjem pokrenutog gradskog projekta kao vlastite ideje i rješenja nekog problema. To je zaista nedopustivo!

Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici itekako vodimo računa o problemima svih naših sugrađana, osobito onih koji su dugi niz godina bili potpuno ignorirani i zanemareni- a to su stanovnici Gornjih sela, Elafita te  prigradskih naselja od Brsečina do Šumeta i Bosanke. I svi koji zaista imaju dobre ideje za rješavanje bilo kojeg problema su dobrodošli. 

No, način na koji nam „pomažu“ pojedinci, u ovom konkretnom slučaju član/ovi Udruge za sigurnost u prometu Dubrovnik, za svaku je osudu i pokazuje kako su pojedini članovi Udruge očito skloniji politikantstvu nego struci koju predstavljaju.       

 

S poštovanjem,

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *