HDZ o priopćenju KLGB Srđ je Grad: „Prestanite omalovažavati suparnike i ostavite se mesijanskih poriva!“

229

Samohvale i držanja predavanja svima o svemu u redovima Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad nikada nije nedostajalo. Stoga smo od njih i očekivali kako će na kotarskim izborima vidjeti ono što nitko drugi ne vidi. A to je stvarno stanje na političkoj sceni u Gradu.

Rezultati jasno pokazuju kako je Hrvatska demokratska zajednica osvojila 22 od 25 gradskih kotareva i mjesnih odbora, od čega 6 od 8 kotareva. HDZ je osvojio 3450 glasova ili 162 od 207 mandata. Primjerice, na posljednjim lokalnim izborima, kada smo preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom, drugoplasirana lista (HNS-HSLS) imala je svega 2095 glasova za Gradsko vijeće, a lista KLGB 1159 glasova. Dakle, HDZ je ostvario vrhunski rezultat i na ovim kotarskim izborima. Dapače, to su rezultati koji su najbolji u modernoj povijesti.

I upravo na toj činjenici pada tvrdnja KLGB o tome kako se „pokazalo da stranačke hijerarhije ne daju rezultate“. U ovih nepunih godinu dana od kada smo preuzeli odgovornost za Grad HDZ je učinio više nego je to bivša gradska uprava u dva mandata. I to je razlog što su građani prepoznali HDZ i dali mu povjerenje na kotarskim izborima. Dakle, rezultata itekako ima, koliko god ih u KLGB ne vidjeli ili ne željeli vidjeti. Nazivati sebe „čuvarima demokracije“ koji navodno sprječavaju jednostranačje, prepotentno je, pa makar to bilo i od „srđevaca“. Govoriti kako su nekakav famozni balans spasili građani pomalo je i smiješno. A tko su, dragi „srđevci“ 162 izabrana vijećnika gradskih kotareva i mjesnih odbora iz redova HDZ-a?Ili tko su 3450 osoba koje su nam dale povjerenje? To nisu građani nego – seljaci? Ili marsovci?

Jasno nam je da vas je izborni rezultat ponio u oblake u kojima ste ionako redoviti dok soljenkom solite pamet svim ostalim akterima na političkoj sceni. No, ne valja pretjerivati. Mi u HDZ-u nismo se umislili radi povijesnog rezultata. On je samo pokazatelj kako naš tim radi dobro, kako naš tim radi ono za što su mu građani dali povjerenje i da Grad konačno ide u dobrom smjeru. Sve ostalo bilo bi neumjesno. Sve ostalo bilo bi poput vaše neumjerene samohvale. A mi se na te razine ne mislimo spuštati.

Stoga bi Vas zamolili da ne omalovažavate suparnike te da se ostavite mesijanskih poriva. Soljenke se očito ne možete i ne želite riješiti. Pa probajte za početak riješiti barem ova dva druga problema. U međuvremenu od vas očekujemo ideje i projekte za Grad, a ne samo soljenku i pametovanje.

S poštovanjem,

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *