Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva!

206

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva. Barakude imaju medalju, najmanje srebro, i u subotu će se protiv Italije (15.30) boriti za treći naslov svjetskih prvaka!

U najvećoj mogućoj drami, nakon raspucavanja peteraca protiv Francuske, heroj je bio rezervni vratar Mate Anić (29) koji je ušao umjesto Marka Bijača, obranio posljednji peterac i uveo Hrvatsku u borbu za zlato.

Najveći dan u povijesti francuskog vaterpola, te jedan od bitnijih trenutaka u našoj nacionalnoj vaterpolskoj povjesnici. Ipak postoji velika razlika u tradiciji, povijesti, pa u konačnici i kvaliteti vaterpola u ove dvije države. Francuski je stožer trebao svoje igrače smirivati da ne “izgore” nakon silnog slavlja i pobjede nad Mađarima. Naš je stožer trebao samo nadzirati stanje i upozoravati da je svaki suparnik jak, da ništa nije riješeno dok se utakmica ne odigra. Iako, izbornik Tucak baš i nije imao puno posla. Barakude su dostatno iskusne i profesionalne da bi si dopustile opuštanja, a još su k tomu bile obogaćene “mađarskim iskustvom”. Mislimo na četvrtfinale Francuska – Mađarska.

jutarnji.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *