HRVATSKA SLAVI DAN POBJEDE

163

Obljetnica u Kninu 

Središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Program će početi u 6,30 sati budnicom ulicama grada, a na pomoćnom igralištu stadiona NK Dinara bit će organiziran taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja koji će se moći razgledati od 8 do 16 sati. Od 9 sati izaslanstva će polagati vijence kod spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“ na Trgu dr. Ante Starčevića. Središnja svečanost na stadionu NK Dinara počet će u 9,40 sati. U isto vrijeme, na Kninskoj tvrđavi, predviđeno je podizanje zastave Republike Hrvatske. Na stadionu NK Dinara čitat će se povjesnica VRO Oluja i imena poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. U trenutku čitanja imena smrtno stradalih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, 122 kadeta HV-a i 122 kadeta policije na Kninskoj tvrđavi istupit će u postroj u spomen na 244 hrvatska branitelja, od kojih su 242 smrtno stradala i dva nestala. Na kraju svečanosti, predviđen je nastup akrobatske grupe “Krila Oluje” i prelet helikoptera Oružanih snaga RH i policije. Misno slavlje u 11,45 sati u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović položit će vijenac i zapaliti svijeću ispred Spomenika hrvatske pobjede “Oluja ’95“ na Trg dr. Ante Starčevića u 9 sati. Nakon toga sudjelovat će na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ na stadion NK „Dinara“. Predviđen je prigodan govor Predsjednika Republike.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade sudjelovat će na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”. U 9 sati položit će vijence i zapaliti svijeće ispred Spomenika hrvatske pobjede “Oluja 95”, a u 9,40 sati će sudjelovati na središnjoj svečanosti na stadionu NK Dinara i Kninskoj tvrđavi. Predviđeni su prigodni govori. U 11,45 sati nazočit će misi za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu u Crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodit će izaslanstvo Hrvatskoga sabora na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, na stadionu „NK Dinara“ u Kninu s početkom u 9,40 sati te tom prigodom održati govor. U 9 sati predsjednik Jandroković s izaslanstvom položit će vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika Hrvatske pobjede „Oluja 95“ na Trgu dr. Ante Starčevića. Nakon središnje svečanosti nazočit će misi za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu (Crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta) u 11,45 sati.

24sata.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *