HVALEVRIJEDNA AKCIJA Udruga KORAK Dubrovnik i dubrovački srednjoškolci održali akciju čišćenja na Kalamoti

285

Jutros je u organizaciji Udruge za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK) Dubrovnik održana akcija čišćenja plaža na Kalamoti. U ovoj hvalevrijednoj akciji je sudjelovalo više od dvadeset dubrovačkih srednjoškolaca i njihovih kolega iz inozemstva koji su u Dubrovniku na razmjeni studenata. Akcija čišćenja jedna je od aktivnost projekta Zeleni KORAK kojemu je cilj potaknuti društvo, a posebno mlade da svjesno doprinose zaštiti okoliša u svojoj društvenoj zajednici.

Osim zaštite okoliša Dubrovačko-neretvanske županije cilj je povećati svijest građana o važnosti zaštite okoliša, a posebice naših otoka koji su u ovakvim akcijama zbog udaljenosti često nepravedno zapostavljeni. Mladi su izrazili zadovoljstvo svojim sudjelovanjem u akciji i još jednom pokazali kako uz malo truda i dobre volje, svi mi možemo napraviti promjenu u našem okruženju i potaknuti druge da nam se pridruže.

Akciji se priključio i ESN Dubrovnik koji je kroz aktivnosti programa Social Erasmus upoznao studente na razmjeni s dubrovačkim srednjoškolcima s kojima su razmijenili iskustva. Aktivnost je to koja se provodi u sklopu EUROPE DIRECTA Dubrovačko-neretvanske županiji s čijim su se radom upoznali mladi volonteri ove akcije, kao i s nadolazećim aktivnostima. EUROPE DIRECT u Dubrovačko-neretvanskoj županiji član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara koji približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti Europske Unije.

U sklopu projekta Zeleni KORAK prethodno je održana edukacija Zdrav grad-zdravi građani s ciljem prenošenja znanja o metodama zaštite okoliša koje su dostupne na svakodnevnoj razini, a održan je i okrugli stol o zaštiti okoliša Dubrovačko- neretvanske županije na kojem su mapirana potencijalno zapuštena područja u županiji .

Udruga KORAK Dubrovnik osnovana je 2018. godine od strane nekoliko entuzijasta okupljenih oko ideja koje počivaju na ekologiji, zaštiti okoliša, održivom razvoju i društvenom poduzetništvu.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *